Sport

Kézilabda BL: Lengyelországban simán nyert a Szeged

A MOL-Pick Szeged hat góllal nyert a lengyel Wisla Plock otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdai mérkőzésén.

A házigazda lengyelek már a negyedik percben időt kértek, miután a magyarok bekezdtek a találkozó elején. Egészen a 12. percig szinte folyamatosan növelte előnyét a Szeged, ám ekkor megtorpant. A Wisla Plock nagy küzdelemben egyenlíteni tudott (9-9), mert a szegedi lövések pontatlanabbá váltak és Adam Morawski több bravúrt is bemutatott. Juan Carlos Pastor vezetőedző is kikérte első idejét, ez pedig átlendítette a holtponton a magyarokat, szünetig újra háromgólos előnyhöz juzozzak (12-15).

Fordulás után Michal Daszek góljaival tartották magukat a lengyelek, de nem tudták csökkenteni a hátrányukat. Rövid időn belül Bodó Richárd és a brazil Thiagus Petrus is háromszor talált be, és lendületük a társaikra is átragadt, így az előző idényben BL-negyeddöntős Szeged ebben az időszakban tulajdonképpen eldöntötte a találkozót (17-23). Mivel a magabiztos vezetés tudatában felszabadultan kézilabdáztak a vendégek, a hajrában már csak a különbség volt a kérdés.

A szegediek november 5-én a német Rhein-Neckar Löwen ellen folytatják BL-szereplésüket.

Végeredmény – Kézilabda Bajnokok Ligája, 5. forduló, A csoport:

Orlen Wisla Plock (lengyel) – MOL-Pick Szeged 27-33 (12-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik