Sport

Világsztárokkal játszhatnak majd Fucsovicsék az elitben

A magyar férfi teniszválogatott nyolc lehetséges csapat közül kap ellenfelet a Davis Kupa jövő évi nyolcaddöntőjének szerdai sorsolásán. A sorozatot szervező Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) hétfői bejelentése szerint a világcsoport 16 tagú mezőnyéből

nyolc együttes, Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Horvátország, Svájc, Ausztrália, Szerbia és Olaszország lesz kiemelt, közülük kap majd ellenfelet a másik nyolc válogatott, köztük a magyar.

Ez azt jelenti, hogy világsztárokkal játszhatnak majd Fucsovics Mártonék. A szerbeknél például Novak Djokovic is játszott már az első körben, a franciáknál Richard Gasquet és Gilles Simon, az ausztráloknál Nick Kyrgios, míg az olaszoknál Fabio Fognini.

Fucsovics Márton nagyon tud teniszezni, csak még nem hitte el
A vasárnap Davis Kupa mérkőzésen olyan teniszt láttunk, amilyet magyar játékostól nagyon régen nem.

A 2018-as Davis Kupa-sorozat sorsolására – a női válogatottak Fed Kupájával együtt – szerdán Londonban kerül sor magyar idő szerint 16 órától. Külön érdekes lesz majd, hogy a magyar válogatott hazai pályán vagy idegenben játszhat, a házigazda választja meg ugyanis a borítást. Ez például a mostani, oroszok elleni párharcban is sokat számított, Karen Hacsanovéknak nem nagyon ízlett a Kopaszi-gáton felállított lassú, salakos pálya. A legtöbb párosításban idén egyébként kemény pályán zajlottak a mérkőzések, igaza  döntőbe két salakos csapat, a belga és a francia jutott el – bár az idei döntőt meg pont, hogy kemény borításon rendezik majd Lille-ben.

Oroszország legyőzésével a magyar válogatott 21 év után jutott fel ismét a világ élmezőnyébe. A világcsoport 2018-as első körében februárban lesznek majd a mérkőzések.

Szerdán megtudjuk, hol és ki ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik