Élő Sport

Kosárlabda-Eb: bejutott a legjobb 16 közé Magyarország!

A továbbjutásért lép pályára a magyar kosárlabda-válogatott Kolozsváron a házigazda románok ellen.

Vendéglátónknak gyakorlatilag már nincs esélye továbbjutni, de nem kétséges, hogy legalább annyira le akarnak minket győzni, mint a mi őket. A magyar csapat két vereség után legyőzte a cseheket, ezzel életben tartva a továbbjutás lehetőségét, ráadásul Montenegró is legyőzte idők közben Csehországot, így a képlet egyszerű: ha nyerünk, továbbjutunk, ha kikapunk, marad a számolgatás.

Mi történelmi győzelemmel, Románia 41 pontos vereséggel hangolt a keddi mérkőzésre
Akár már kedden bejuthat a legjobb 16 közé a magyar kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon.

Olyan boldog vagyok, mintha gyerekem született volna, nagyon sokat dolgoztunk ezen a sikeren. Ezzel együtt holnap is nehéz meccsünk lesz, úgyhogy nyugalomra intek mindenkit, maradjunk szerények és visszafogottak

– mondta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a hétfői győzelem után.

Hanga Ádám, a magyar csapat kapitánya az Európa-bajnokság előtt úgy nyilatkozott, hogy a cseheket és a románokat kell legyőznie a magyar csapatnak a továbbjutáshoz. Ebből az egyik már megvan, ráadásul a védő 31 ponttal igazi vezére volt a válogatottunknak a csehek ellen. Közvetlenül a hétfői győzelem után Hanga is nyugalomra intett mindenkit.

Még fontosabb meccs jön, szerencsére este, így több időnk van pihenni, én személy szerint nagyon elfáradtam, visszamegyek a hotelbe, és végig az ágyban leszek. Nem váltottuk meg a világot, nem fogjuk megnyerni az Eb-t, de nagy lépést tettünk előre, és büszkének kell lennünk erre

Kövesse velünk a továbbjutásért zajló harcot!

Eredmény – kosárlabda-Eb, C csoport, 4. forduló

Magyarország – Románia 80-71 (16-15, 22- 17, 22-20, 20-19)

A magyar válogatott kerete:
Allen Rosco (Tenerife), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Ferencz Csaba (Körmend), Hanga Ádám (Barcelona), Karahodzsics Kemal (Kecskemét), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Kovács Péter (Szolnok), Perl Zoltán (Szombathely), Ruják András (Paks), Tóth Norbert (Szombathely), Vojvoda Dávid (Szolnok), Wittmann Krisztián (Kecskemét)

Olvasói sztorik