Sport

Mi történelmi győzelemmel, Románia 41 pontos vereséggel hangolt a keddi mérkőzésre

Akár már kedden bejuthat a legjobb 16 közé a magyar kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Jön a román-magyar meccs Kolozsváron!

Kedden nagyon fontos mérkőzés következik a magyar kosárlabda-válogatott számára az Európa-bajnokság C csoportjában. Kolozsváron ugyanis a házigazda románokkal játszanak majd Hanga Ádámék, ha nyerünk, akkor szinte biztos, hogy csomagolhat a csapat, merthogy bejut az isztambuli nyolcaddöntőbe.

A mieink egy csehek elleni győzelemmel hangoltak, amely ráadásul 48 év óta az első nyert meccsünk volt a kontinenstornán. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány azt mondta, annyira boldog, mintha gyereke született volna. A keddi összecsapásnak is mi vagyunk az esélyesei, de a kapitány két lábbal a földön maradt és azt mondta:

Nehéz meccsünk lesz, úgyhogy nyugalomra intek mindenkit, maradjunk szerények és visszafogottak

– mondta a kapitány, aki szerint, ha hétfőn nem nyert volna csapata, akkor vélhetően kedden sem.

Ezzel szemben Románia harmadik mérkőzését is elveszítette, a hétfőit nem is kicsit:

hiába voltak ezúttal már 8 ezren a lelátón, a címvédő spanyolok átgázoltak a házigazdán, 91-50-re nyertek. Pau Gasol nélkül ráadásul.

Vlad Moldoveanu, a hazaiak legeredményesebb játékosa feldúltan nyilatkozott az újságíróknak a találkozó után. Azt mondta, jól kezdtek, de aztán berezeltek, ami szerinte elfogadhatatlan.

Teljesen leolvadtunk a meccs végére. Csak abban reménykedem, hogy a játékosaim tanulnak a spanyoloktól

– mondta Marcel Tenter, a románok szövetségi kapitánya.

Visszatérve a magyarokra, egyértelmű a feladatunk: ha legyőzzük a románokat biztosan továbbjutunk, ugyanis Montenegró simán legyőzte Csehországot 88-75-re, vagyis joggal mondhatjuk, hogy az Eb legfontosabb mérkőzése következik.

A kosár-Eb kolozsvári C csoportjának állása 3 forduló után

1. Spanyolország 6 pont (283-166)

2. Horvátország 6 (217-188)

3. Montenegró 4 (204-223)

4. Magyarország 4 (191-212)

5. Csehország 4 (212-246)

6. Románia 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik