Sport

Női U20-as vízilabda-vb: tízgólos vereséget szenvedett a magyar csapat

A magyar női U20-as vízilabda-válogatott tízgólos vereséget szenvedve 14-4-re kikapott Hollandiától a junior-világbajnokságon.

A hollandok főleg a csapatkapitány, Bente Rogge remeklésének hála hamar elhúztak és a félidőben már 9-3 volt az állás. Fordulás után sem sikerült megráznia magát a magyar csapatnak, és bár  csak öt gólt kaptak a mieink, egyedül Varga Viktória dobott gólt.

Sajnos, a fizikális különbség akkora a két csapat között, ami eleve determinálta ezt a mérkőzést. Ha az elején vannak blokkok, van kapusteljesítmény, akkor nem nyílik ki ennyire, sajnos, ennek az ellenkezője történt. Az tény, hogy a holland jobb csapat, az egyik legjobb, ők az Európa-bajnokok, nyilván csak az lehetett a terv, hogy a lehető legtovább tartani magunkat, de ehhez a védekezésnek rendben kellett volna lennie. Ha kikapunk, kikapunk, de a végén hányjuk le a lábunkat, és aztán emelt fejjel menjünk ki az uszodából. Ezt várom az oroszok elleni mérkőzésen mindenkitől.

– összegzett a waterpolo.hu-nak Petrovics Mátyás szövetségi kapitány.

A női U20-as válogatott az első fordulóban Japánt verte 12-11-re, zárásként pedig Oroszországgal mérkőzik meg. A nyolcaddöntőben Ausztrália, Görögország, vagy Kína lehet az ellenfél.

Eredmény – Női junior világbajnokság, Volosz A-csoport, 2. forduló

Hollandia–Magyarország 14-4 (5-2, 4-1, 3-1, 2-0)
Gólszerzők: Rogge 3, Mulder 2, Jaustra 2, Sleeking 2, Koolhaas 2, Voorvelt, Koopman, Colhas, Roseboom, ill. Farkas T 2, Hlengiwe, Varga V.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik