Sport

A pólós lányok lenyomták Japánt, a fiúk Kanadát

Győzelemmel kezdte meg szereplését a tajvani universiadén a női és a férfi vízilabda-válogatott.

A magyar válogatott rendkívül magabiztosan, 17-6-ra legyőzte Japánt a Tajvanon zajló Universiade női vízilabdatornájának nyitónapján.

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint a találkozó legjobbja a hibátlanul célzó, ötgólos Szilágyi Dorottya volt.

Jól álltunk a mérkőzéshez, a kezdéshez, és minden negyedet megnyertünk. Jó volt a védekezés, három negyed után 13-3-ra vezettünk, csak az utolsó negyedben kaptunk picivel könnyebb gólokat. Jó felkészülés volt ez a találkozó a Kanada elleni mérkőzésre

– mondta Bíró Attila szövetségi kapitány, aki szerint azért is van nagy értéke ennek a sima győzelemnek, mert csak két játékos hiányzik a budapesti világbajnokságon szerepelt japán csapatból.

Akcióban a lányok Fotó: waterpolo.hu

 

 

 

 

Az edző arról is beszélt, hogy következő, vasárnapi ellenfelükre, az angolokra nem készülnek külön. Pénteken konditeremben, szombaton pedig kétszer medencében edzenek, mert szeretnének a torna második hetére olyan állapotba kerülni, hogy bárkit kapjanak is a negyeddöntőben, ne okozhasson gondot.

A férfiak is megkezdték a szereplés. Märcz Tamás együttese a középső két negyedben gólt sem kapott Kanada ellen, összességében több mint 27 percen keresztül maradt gól nélkül ellenfelünk.

A férfiválogatott legközelebb két nap múlva, Szerbia ellen száll vízbe.

Universiade, női vízilabda, csoportmérkőzés:

A-csoport: Magyarország–Japán 17–6 (5–2, 5–0, 3–1, 4–3)
Gólszerzők: Szilágyi D. 5, Parkes 3, Kövesdi 3, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Leimeter, Garda, ill. Arima 4, Suzuki, Hosoya

A keret
Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Kiss Alexandra (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta(Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros),Vályi Fanni (Dunaújváros), Ziegler Diána (Dunaújváros)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A csoportbeosztás
A-csoport: Kanada, Oroszország, Magyarország, Japán, Nagy-Britannia, Új-Zéland
B-csoport: Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Franciaország, Argentína, Görögország

Férfiak
C-csoport: Magyarország–Kanada 17–3 (4–1, 5–0, 4–0, 4–2)
Gólszerzők: Jansik Sz. 4, Gyárfás 3, Angyal 3, Sedlmayer 3, Lőrincz 2, Kovács Gergő, Bundschuh

Ajánlott videó

Olvasói sztorik