Sport

Cselgáncs-vb: Karakas Hedvig és Ungvári Miklós is kiesett

A 73 kilogrammos Ungvári Miklós és az 57 kilós Karakas Hedvig is bejutott a második fordulóba a budapesti cselgáncs-világbajnokság szerdai versenynapján, sajnos csak előbbinek sikerült továbbjutnia.

A világbajnoki bronzérmes Karakas mindössze 15 másodpercet töltött a tatamin az első fordulóban, ekkor látványos belső combdobással földre vitte a benini Zinhoue Chantal Akogbetót, és ipponnal győzött. A térdsérüléséből felépült magyar az összecsapás után elmondta, nem biztos, hogy ez szerencsésen alakuló párharc volt, mert így nem volt ideje bemelegedni.

Nem biztos, hogy ezért, de a 32 között Nora Gjakova kifogott rajta egy gyors vazaarival. Miután sikerült pontot szereznie, a koszovói keményen védte a pozícióját, nem engedett értékelhető akciót Karakasnak, még az is belefért számára, hogy kétszer megintsék passzivitás miatt. Mivel nem jutott a legjobb nyolcba, a vigaszágra sincs lehetősége Karakasnak, így a második körben búcsúzott.

Karakas Hedvig (kékben) és a koszovói Nora Gjakova /MTI Fotó: Kovács Tamás

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári a 64 közé kerülésért – a súlycsoportban 73-an indultak – a komolyabb eredmény nélkül álló Tomas Bringasszal találkozott. A háromszoros Európa-bajnok ceglédi versenyző első dobására még törölték a vazaarit, de a következő válldobásra már megkapta azt. A hajrában aztán a 36 éves magyar leszorította chilei ellenfelét, aki 18 másodpercnél kiszabadította magát, így Ungvári két vazaarival nyert.

Következő ellenfele a Puerto Ricó-i Jeffrey Ruiz volt, aki alaposan megdolgoztatta a magyar dzsudóst, háromszor is elindult az óra leszorítás miatt, de minden alkalommal ki tudott bújni. Ruiz rendkívül kitartó volt, négy perc alatt nem is sikerült eldönteni az összecsapást, az aranypontot viszont Ungvári nyerte meg, mivel ellenfelét megintették.

Ungvári Miklós (kékben) és a Puerto Rico-i Jeffrey Ruiz /MTI Fotó: Kovács Tamás/

A második forduló sokat kivett Ungváriból, picit fáradtabbnak tűnt a harmadik körben, ahol Zhansay Smagulovval mérte össze erejét. A magyar és a kazah dzsúdósóriási harcot vívott, de értékelhető akciót egyikük sem tudott bemutatni, így jöhetett a ráadás és az aranypont. A különbséget az jelentette, hogy Ungvárit kétszer megintették, mire a ráadásig eljutottak, s az aranypontot is egy intés jelentette: A mérkőzésvezető szabálytalan fogást látott Ungvárinál, akit ezért leléptetett. Ungvári Miklós így a legjobb 32 között búcsúzott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik