Sport

Junior vb: Milák Kristóf junior-világcsúccsal lett aranyérmes

Milák Kristóf aranyérmet szerzett az indianapolisi junior világbajnokságon: a magyar úszó 51.08-cal csapott célba a 100 méteres pillangóúszás szombatra virradóra megrendezett döntőjében.

Érdekesség, hogy a budapesti vizes világbajnokságon jobb időt úszott (50.62), ám ezt a csúcsot még nem hitelesítették, ezért a rendszer így is világcsúcsot jelzett.

Itt mindenki majdnem belehal a fáradtságba, és tényleg nagyon hosszú volt ez a szezon, sok versennyel. Ott voltam a junior-Európa-bajnokságon, aztán a budapesti vébén, most pedig itt versenyeztem. Álmodni sem mertem ilyen nyárról, főleg a budapesti ezüstről! A mai benyúlásom nem volt az igazi, úszhattam volna jobb időt, de így is nyertem, de mindössze nyolc század volt köztem és az ezüstérmes között. Nyerhettem volna nagyobb előnnyel, de a lényeg a győzelem

– olvasható Milák értékelése a vb honlapján.

Milák mellett Lakatos Dávid is érmet szerzett, a magyar úszó második helyen ért célba 800 gyorson 7:46.80-as idővel. A 4×100 méteres vegyes gyorsváltót viszont kizárták, mert Késely Ajna túl hamar váltott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik