Sport

Mégsem módosul a nyíltvízi úszás időpontja

nyíltvízi úszás (nyíltvízi úszás, )
nyíltvízi úszás (nyíltvízi úszás, )
A tiltakozó sportolók és a friss időjárás-jelentés együtt meggyőzte a FINA-t: marad az eredeti időpontban a nyíltvízi úszás a Masters vébén.

Gyárfás Tamás, a FINA végrehajtó-bizottságának tagja beszámolt Cornel Marculescu FINA-igazgatónak, hogy számos versenyzői panasz érkezett a nyíltvízi úszás tervezett időpont-módosításával kapcsolatban.

A Masters vb versenyeit Balatonfüreden eredetileg csütörtökre, péntekre és szombatra hirdették meg, de az időjárás-előrejelzés miatt a FINA Masters bizottsága úgy vélekedett, hogy a viharos szél és az esetleges zivatarok veszélyeztethetik a sportolók versenyét, ezért a szombatra kiírt korosztályok versenyeit csütörtökön és pénteken rendezték volna meg.

A nyíltvízi versenyeken már történt korábban tragédia, a vb-bronzérmes Fran Crippen 2010-ben verseny közben halt meg. Azóta abszolút prioritást élvez a sportolók biztonsága, épp ezért az előrejelzésekben szereplő viharos szél miatt javasolták a szombati versenynap törlését.

A Masters nyíltvízi viadalon összesen 1500-an indulnak, és a szervezők mindent megtesznek, hogy az egyszerre vízben lévő 60 indulót folyamatosan figyelemmel kövessék a kísérőhajókról és a partról egyaránt.

Ugyanakkor a tiltakozások ismeretében, valamint az azóta érkezett kedvezőbb előrejelzések miatt Cornel Marculescu megállapodott Gyárfás Tamással, hogy minden marad a régiben, azaz a nyíltvízi viadalokat csütörtöktől szombatig rendezik meg.

Az azonban egyértelmű, hogy amennyiben az időjárás mégis veszélyeztetné az úszók egészségét, biztonságát, az érintett versenyeket későbbi időpontra halasztják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik