Sport

Shane Tusup Hosszú Katinkának: Mindig büszke leszek rád, mindig mögötted leszek

A vizes vébé után sem állt meg az élet a Hosszú-Tusup házaspárnál, miután a klasszis úszónő Budapestről egészen Moszkváig indult “vakációzni”, ugyanis Világkupa-versenyeket rendeztek az orosz fővárosban.

Hosszú Katinka remek hétvégét zárt, de azért megírta levelét, amelyben továbbra sem tud napirendre térni azon, hogy már nem tud nyolc számban, csupán négyben elindulni a Világkupán.

Tátongó ürességet érzek. A tegnapi három után ma egyetlen számban indulhattam, így a parton néztem végig azokat a számokat, amelyekben éveken át mindig versenyeztem a Világkupán. Úgy éreztem magam, mint akit büntetésből ültettek ki a medence szélére.

– írta Hosszú.

Erre replikázott nem sokkal később edző-férje, Shane Tusup, aki azt írta, ha felesége amerikai lenne, istenként tisztelnék.

Valóban megtörik a szívem, hogy az úszósport nem értékeli kellőképp Katinkát. Ezt azért mondom, mert ez az igazság, és utálhatsz, ha akarsz, de ha amerikai versenyző lenne, akkor semmi sem történt volna, és az úszósport istenként tisztelné. Vitatkozhatsz, de szíved mélyén tudod, hogy igazam van

– így Tusup, aki vasárnap este – a második Világkupa-helyszínről, Berlinből – Instagram-oldalán már nem a FINA-nak és annak vezetőinek, hanem párjának üzent a 400 vegyesen elért fantasztikus eredménye után.

Gyönyörű szerelmem. Néhány vezetője sportágunknak elintézte azt, hogy az emberek minden futam után világrekord-időt várjanak. Büszke vagyok rád, és hidd el, jobban motivál engem a teljesítményed, mint te azt valaha is gondolnád. Megvan az oka annak, hogy azokat az időket (világcsúcsokat) miért olyan nehéz megdönteni, és igen, ahhoz viszonyítunk, de azokat az időket nem átlagemberek tették viszonyítási alapnak. Ezek az időeredmények minden idők leggyorsabb úszásait takarják. Ne engedd, hogy az emberek elvárásai elnyomjanak, én mindig büszke leszek rád, mindig mögötted leszek

– írta mindezt Tusup azután, hogy Hosszú Katinka mindössze négytizeddel maradt el a 400 m vegyes világcsúcsától, amelyet amúgy a magyar úszóklasszis tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik