Sport

Roger Federer újra Fucsovics Mártonnal készült

A magyar játékos a Facebook-oldalán közölte, hogy a júniusi és Stuttgart után idén másodszor, a 2013-as ATP-világbajnoksággal együtt pedig összességében harmadszor edzett együtt a 19-szeres Grand Slam-győztes svájci szupersztárral.

Roger (Federer) edzője, Ivan Ljubicic hívott fel, hogy hallotta, a hétvégén Zürichben veszek részt a svájci csapatbajnokságon, és ki tudnék-e utazni a tanítványához, három napig vele gyakorolni

– idézte fel Fucsovics Márton. Fucsovics azt írja, “erre nem lehetett nemet mondani, hiszen nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora sztár, mint Roger Federer edzője rám gondolt.”

Elmondása szerint keddtől csütörtökig naponta két órát edzettek együtt, és mivel mindketten az év utolsó Grand Slamjére, a US Openre készülnek, az edzést kemény pályán tarották.

A csütörtökön alaposan bemelegítettek, majd egy edzőmeccs keretében Federer 6:2, 6:4, 7:5-re verte a magyar teniszezőt. Fucsovicsnak egyszer sikerült elvennie a svájci játékos adogatását.
Federer, aki idén megnyerte az Australian Opent és – szettveszteség nélkül – a wimbledoni bajnokságot, jelenleg harmadik a világranglistán, Fucsovics Márton pedig a 116, de nemrég 14 év után járt a legjobb 100 között is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik