Sport

Vámos Mártonnak felejthetetlen emlék lesz a vb

vámos márton (vámos márton, )
vámos márton (vámos márton, )

A világbajnokság legjobb játékosának választott Vámos Márton adott interjút a magyar vízilabda-válogatott honlapján. Mint elmondta, a világbajnokság előtt nehezen lőtték be a végső célt, mivel az első nyolcból bármi lehetett volna a magyar csapat.

A vb előtt azt beszéltük, hogy itt tényleg bármi lehet, nem azt mondom, hogy nagyon sima győzelmekre számítottunk, de beszéltünk arról, hogy akár meg is nyerhetjük a tornát. Viszont tudtuk, hogy annyira együtt van a vízilabda elitje, hogy még az is előfordulhat, a négy közé jutásért kiesünk.

Természetesen szakmai szempontból is kikérdezték a válogatott pólóst, Vámos szerint játékban mindig lehet fejlődni és kell is a sikerhez, de nagyon sok pozitívumot látott és fokozatosan javult a mieink játéka.

Ami a szakmai részt illeti, nagyon nagy erősségünknek tartom, hogy a zónavédekezésünk a vb alatt végig kiválóan működött, Viktorral a kapuban nagyon kevésszer tudták eredményesen átlőni. Stabil és állandó, magas színvonalú volt ez a védekezés. Ahogy haladtunk előre, az emberhátrányos játékunk is sokat javult. Ebben tudunk még fejlődni, illetve labdajáratásban, agresszivitásban, “hitelességben”

Vámos egyébként nem a helyszínen vehette át a legértékesebb játékosnak kijáró elismerést, de mint mondta, csalódottsága miatt amúgy sem tudott volna tiszta szívből örülni neki. A világbajnokság hangulatát viszont sosem felejti majd el.

Amiért tényleg felejthetetlen lesz ez a vb, az a szurkolók szeretete, az, hogy tízmillió magyar most ennyire összekovácsolódott, értünk szorítva. Az az érzés, amikor mentünk a bemutatáshoz, és éltetett minket a közönség, felnéztünk rájuk, mindenki tapsolt, ujjongott – ez leírhatatlan. Sajnos a mi pályafutásunkban még egy ilyen vb nem lesz. Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtuk megnyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik