Sport

Varga Dénes egy évre lemondta a válogatottságot

A csapatkapitány nem szeretne teljesen felőrlődni. A jövő évi Eb után meglátja, van-e még olyan kvalitású játékos, hogy jelentkezzen a nemzeti csapatba.

A világbajnoki ezüstérmes magyar férfi vízilabda-válogatott a horvátok ellen elveszített finálét követően két nappal egy margitszigeti szállodában adott sajtótájékoztatót Marcz Tamás és négy játékos részvételével.

A szövetségi kapitány rövid monológjában elmondta, a vb-döntő óta nem alszik túl jól, de a világbajnokság alatt nyugodt volt, mindent rendben talált a válogatott körül.

A vb fantasztikus élmény volt minden szempontból, várakozáson felül teljesített a csapat, a közvélemény és a szakma szempontjából is. Összességében egy ezüstérmet megnyert ez a csapat. Hosszú volt az út, mire odaértünk, a játékunk emelkedett, javult, egyre egységesebbek voltunk.

Marcz Tamás gratulált az emberfelettien teljesítő játékosainak és ismételten megköszönte a szurkolók szeretetét.

Fotó: MTI

Nagy Viktor arról beszélt, a felkészülés elején aláírta volna ezt az eredményt, mert – mint ahogy azt többször is kiemelte – az elsőtől nyolcadik helyig bárhol végezhettek volna, annyira erős a mezőny.

Fantasztikus úton mentünk át, vitt a közönség szeretete minket, nagyon jó csapatként funkcionáltunk. Azért is volt nehéz számomra elveszíteni ezt a döntőt, mert miután hazajöttünk a 2013-as vb-győzelem után Barcelonában, akkor kerültem szembe azzal a ténnyel, hogy a szurkolóknak mekkora örömet okoztunk a győzelemmel. Egy országot össze tud kovácsolni egy ilyen sportesemény

– fogalmazott a torna legjobb kapusa.

Mint ismert, Varga Dénes sokáig hezitált a világbajnokság előtt, hogy vállalja-e a válogatottságot. A sajtótájékoztatón döntésének hátteréről beszélt.

A tavalyi szezon végétől kezdve érdekes úton mentem keresztül, míg eljutottam odáig, hogy a nyarat a válogatottal szeretném tölteni. Még ha nehéz is volt időnként akár a csapatkapitányi teendőket ellátni, akár a sérülésekkel bajlódnom, akkor sem bántam meg. És ebben még nincs az benne, hogy mekkora bravúrnak tartom az eredményt. Olyan nyáron vagyunk túl, amire nagyon szívesen emlékszem majd vissza.

Fotó: MTI

Jogosan vetődött fel a kérdés, hogy mi a terve a válogatottal a jövőre nézve.

Elmondta, a negatív folyamat nála 2015-ben a kazanyi és bergamoi kudarccal kezdődött, majd a riói olimpián csúcsosodott ki.

Azután nekem sokáig tartott, hogy a válogatottra teljes erőbedobással tudjak gondolni. Úgy érzem, hogy a legésszerűbb az, hogyha pihenéssel töltöm a következő nyarat, mert nem szeretnék teljesen felőrlődni. Aztán meglátjuk, vagyok-e még olyan kvalitású játékos, hogy jelentkezzek a válogatottba

– mondta Varga Dénes.

Marcz Tamás ezzel kapcsolatban hozzátette, legutóbb tegnap egy vacsorán találkozott a játékosokkal, és idáig senki nem jelezte, hogy lemondaná a válogatottságot. Szintén kérdésre válaszolva elmondta, jelen pillanatban nem tervezik egyetlen vízilabdázó honosítását sem, mint az bevált szokás mondjuk a spanyoloknál és az olaszoknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik