Sport

A szurkolóknak Nagy Viktor és Keszthelyi Rita a kedvencük

Nagy-Viktor(210x140).jpg (nagy viktor, )
Nagy-Viktor(210x140).jpg (nagy viktor, )

Keszthelyi Ritát, az UVSE 25 éves balszélsőjét és Nagy Viktort, a Szolnoki VSC 32 éves kapusát választották a szurkolók a 2016/17-es szezon legjobb vízilabdázójának egy internetes közönségszavazáson.

A szerdai sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) fő támogatója, a Szerencsejáték Zrt. a május végén-június elején tartott online voksolással kívánta felhívni a figyelmet a vízilabdára és a közelgő világbajnokságra.

A női válogatottal 2016-ban Európa-bajnokságságot nyerő Keszthelyi Rita kifejtette, fontosnak tartja a közönség szerepét, és nagyon várja már a vb-t, amelyen reményei szerint hasonlóan fantasztikus lesz hangulat, mint a 2014-es Európa-bajnokságon. Hozzátette, örül, hogy a jövő heti miskolctapolcai Vodafone Kupán a mezőny legerősebbjének számító, olimpiai és világbajnok amerikaiak, valamint a kicsit meggyengült, de hasonló játékstílust képviselő ausztrálok ellen játszhatnak – igaz azt is hozzáfűzte, Új-Zéland “teljesen homály” a számára.

A 2013-ban Barcelonában világbajnoki címet szerzett Nagy Viktor arról beszélt, hogy a vb-n a magyar férfi válogatott számára elsődlegesen a csoportgyőzelem, majd a négy közé jutás a cél. Hozzáfűzte, sokat jelent a számukra, hogy a vb előtt ki tudják próbálni a Hajós Alfréd Uszoda medencéjét.

A magyarországi vizes világbajnokság vízilabdatornája július 16-án rajtol, a női döntőt július 28-án, a férfit pedig egy nappal később rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik