Sport

Óriási magyar siker a Világjátékokon

Magyarország a 11. helyen végzett az éremtáblázaton a vasárnap véget ért wroclawi Világjátékokon: a hat arany-, négy ezüst- és négy bronzérem a legeredményesebb magyar szereplés az esemény 36 éves történetében. Az éremtábla első helyén Oroszország végzett Németország és Olaszország előtt.

Magyar szempontból kiemelkedőnek értékelte a lengyelországi Világjátékokat Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) főtitkára. A magyar csapat vezetője kijelentette: az NVESZ vezetése büszke az eredményekre, és örül a csapategységnek is, melyet a lengyelországi eseményen tapasztalt.

Jellemző volt, hogy aki éppen Wroclawban tartózkodott, ha tudott, ott volt a többi magyar érdekeltségű sportág versenyén, és onnan drukkolt az éppen érintett sportolónknak

– idézte őt a NVESZ hétfői közleménye. Bóné hangsúlyozta: a Nemzeti Versenysport Szövetség kiemelt feladatának tekintette a minél sikeresebb szereplés elősegítését és hatékonyan használta fel a 99 millió forintos állami támogatást.

Az eredmények köteleznek is. Mostantól az a feladat, hogy az egyesült államokbeli Birminghamben négy év múlva sorra kerülő Világjátékokon még több sportágban, még nagyobb csapattal vegyünk részt, és lehetőség szerint teljesítsük túl a mostani szereplést

– fogalmazott. Hozzátette: nagyon fontos, hogy támogassák az olimpiai részvételre esélyes sportágaikat, valamint hogy növeljék a Világjátékokon nem szereplő sportágak ismertségét.

A wroclawi eseményen 31 sportágban 112 ország 3500 sportolója indult. A magyar küldöttség 118 fős volt, benne 13 sportág képviseletében 60 versenyző. A Világjátékok a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik