Sport

Kezd összedőlni Bienerth vára – újabb lemondás az Úszószövetségben

24.hu
24.hu

2017. 07. 31. 20:10

Korábban a témában:

Ahogy azt már délután mi is megírtuk, felmondási hullám kezdődött a dr. Bienerth Gusztáv vezette Magyar Úszószövetségen belül. Sikeres vébé ide, sikeres vébé oda, az elnök körül egyre csak fogy a levegő.

Úszás: Bienerth Gusztávot Fürjes Balázs válthatja az elnöki székben
Még hét hónapja sem ül székében a Magyar Úszó Szövetség elnöke, de máris a menesztéséről szólnak a hírek.

Napközben lemondott Pósa Józsefné, a MÚSZ Ellenőrző Testület vezetője, ami a MÚSZ Alapszabálya szerint azt jelenti, hogy az elnök köteles rendkívüli közgyűlést összehívni. A sportágon belül nyílt titok, az ET-elnök azért mondott le, hogy ezzel elősegítse a tisztújítást.

Késő délután a testület egyik tagja, dr. Kézsmárki Éva Mónika is elküldte lemondását Bienerth Gusztáv elnöknek, akinek döntését úgy indokolta levelében, hogy

az ön vezetési stílusa számomra elfogadhatatlan.

Jelzés értékű volt, hogy a sportág májusi közgyűlésén a tagság 75 százaléka az elnök valamennyi módosító indítványát lesöpörte az asztalról, nem szavazta azokat meg. A mai elnökségi ülésen résztvevő tagok közül négyen szintén készek voltak lemondani, mivel a sportág legtöbb képviselője úgy látja, a jelenlegi vezetés alkalmatlan a feladata ellátására.

A világbajnokságon sem osztottak az elnöknek lapot: olyan még a sporttörténelemben nem fordult elő, hogy hazai rendezésű világbajnokságon adott sportág sportág elnöke egyetlen egyszer se adjon át díjat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.