Sport

Kezd összedőlni Bienerth vára – újabb lemondás az Úszószövetségben

Ahogy azt már délután mi is megírtuk, felmondási hullám kezdődött a dr. Bienerth Gusztáv vezette Magyar Úszószövetségen belül. Sikeres vébé ide, sikeres vébé oda, az elnök körül egyre csak fogy a levegő.

Úszás: Bienerth Gusztávot Fürjes Balázs válthatja az elnöki székben
Még hét hónapja sem ül székében a Magyar Úszó Szövetség elnöke, de máris a menesztéséről szólnak a hírek.

Napközben lemondott Pósa Józsefné, a MÚSZ Ellenőrző Testület vezetője, ami a MÚSZ Alapszabálya szerint azt jelenti, hogy az elnök köteles rendkívüli közgyűlést összehívni. A sportágon belül nyílt titok, az ET-elnök azért mondott le, hogy ezzel elősegítse a tisztújítást.

Késő délután a testület egyik tagja, dr. Kézsmárki Éva Mónika is elküldte lemondását Bienerth Gusztáv elnöknek, akinek döntését úgy indokolta levelében, hogy

az ön vezetési stílusa számomra elfogadhatatlan.

Jelzés értékű volt, hogy a sportág májusi közgyűlésén a tagság 75 százaléka az elnök valamennyi módosító indítványát lesöpörte az asztalról, nem szavazta azokat meg. A mai elnökségi ülésen résztvevő tagok közül négyen szintén készek voltak lemondani, mivel a sportág legtöbb képviselője úgy látja, a jelenlegi vezetés alkalmatlan a feladata ellátására.

A világbajnokságon sem osztottak az elnöknek lapot: olyan még a sporttörténelemben nem fordult elő, hogy hazai rendezésű világbajnokságon adott sportág sportág elnöke egyetlen egyszer se adjon át díjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik