Sport

Kétszer szakadt félbe a magyar himnusz Michelisz győzelme után

Michelisz Norbert újabb főfutamot nyert a WTCC-n, ezúttal Argentínában. Az időmérőt másodikként zárta, lehetett volna első is, de Nicky Catsburg nem kapott büntetést, noha elismerte: előnyt szerzett egy túl szélesen vett kanyarral.

Az első futamon Michelisz defektet kapott, miután belecsúszott a csapattársa, Tiago Monteiro, és mire visszaért a pályára, már kétkörös hátrányban volt. Hatalmas kavarodás után végül Yann Ehrlacher győzött.

A második futamon Michelisz ismét vívott egyet Monteiróval, nem lett baj, viszont Catsburg túl gyorsnak tűnt. Csakhogy Catsburg defektet kapott, Michelisz örökölte az első helyét, amit szépen meg is őrzött a leintésig, Portugália után ismét főfutamot nyert.

Pedig Michelisz nem tudott ereje teljében vezetni, mert újra elővette a Portugáliában is tapasztalt gyomorproblémája.

„Szerencse is kellett a győzelemhez, nem tudom pontosan, mi történt Nicky Catsburggal” – mondta Michelisz az Eurosporton, elismerve, hogy nem tudta volna megelőzni a riválisát. Aztán rövidre fogta a nyilatkozatát, ment meghallgatni a himnuszt, ami néhány taktus után félbeszakadt. A szervezők elindították újból, de másodjára is csak pár hanggal jutott több.

A magyar pilóta a vébén feljött harmadiknak, csapata, a Honda pedig átvette a vezetést.

A második argentin futam eredménye:
1. Michelisz Norbert Castrol Honda 13 kör
2. Tiago Monteiro Castrol Honda WTCC + 0.505 mp
3. Thed Björk Polestar Cyan Racing + 1.381

A vb állása:
1. Monteiro 200
2. Björk 188
3. Michelisz 171

Ajánlott videó

Olvasói sztorik