Sport

Fürjes Balázs: Azonnal repülőre ültek a japánok, amikor meglátták a Duna Arénát

A pénteken kezdődő 17. FINA-világbajnokság kapcsán Dr. Fürjes Balázs, a kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos volt a Sport TV Mai Helyzet című műsorának vendége.

Fürjes elmondása szerint egyáltalán nem izgultak, mert ha már csak a kétszobás lakásunkat újítjuk fel, mindig van váratlan helyzet, nem mindig történik minden pont úgy, ahogy elvárjuk.

Elbüszkélkedett vele, hogy korábban még soha senki nem készült el két év alatt a vb-re, Budapest világrekordidőt úszott, épített.

Arra a kérdésre, kevesebb kritika érte-e volna a világbajnokságot, ha megfelelően kommunikálják a beruházások jövőbeni hasznát, Fürjes úgy felelt, mindig vannak ellendrukkerek, akiknek nem lehet és nem is akarnak megfelelni.

Ha sapka van rajtunk, az a baj, ha nincs sapka rajtunk, az a baj. Ezt félre kell tenni. Megmondom őszintén, ezeket a dolgokat elengedtem a fülem mellett, végig a munkára koncentráltam

– mondta.

Mérőszalagot vitt Seszták a vb-megnyitó főpróbájára
Seszták Miklós nagyon készül a vizes világbajnokságra.

A költségekkel kapcsolatban elmondta, hogy amikor Mexikó visszalépett a rendezéstől, készítettek egy nagyon konzervatív és óvatos becslést, hogy legrosszabb esetben mennyibe kerülhet mindez Magyarországnak.

A becslésünk ennél rosszabb volt. Eszerint a legeslegrosszabb esetben három év költségvetése – 2015, 2016 és 2017 – a legrosszabb esetben sem lesz évente a magyar költségvetésnek fél százaléka. 0,5 %-os a kiadás, tehát ezt tudjuk vállalni egy folyamatos gazdasági növekedés mellett.

A kormánybiztos a Duna Arénára különösen büszke, a világ legjobbja lett.

Megnyitottuk márciusban határidő előtt, a tokiói olimpiát szervező Japán Olimpiai Bizottság – ők rendezik a 2020-as olimpiát – pedig azonnal repülőre ült, idejöttek, és elmondták, az ő japán high-tech olimpiájukhoz ez az etalon, ez ma a világ legjobb uszodája, ezt szeretnék mintául a saját tokiói olimpiai uszodájukhoz.

A gondolatébresztőjét azzal zárta, hogy a nagy dolgok már készen vannak, vagy a napokban elkészülnek. Azért ez nem minden esetben néz ki így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik