Közélet

Matolcsy unokatestvérei viszik a sört a vizes vb-re

A Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán, vagyis Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéreinek tulajdonában álló Pécsi Sörfőzde lesz a vizes vb nagyüzemi sörbeszállítója. Az információt először a Szabad Pécs írta meg csütörtökön, ám nekik nem voltak hajlandók válaszolni az illetékesek. Helyette a Páva Zsolt pécsi polgármester egykori kampányfőnökét, Kapitány Gergelyt főszerkesztőként a soraiban tudó Ok! Pécsnek erősítette meg az értesülést a cég.

A lap azt írja, hogy a döntésnek nincs köze ahhoz, hogy a Matolcsy család nemrég 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szerzett a sörfőzdében, ugyanis a tárgyalások már sokkal korábban elkezdődtek. A Pécsi Sörgyár nem lesz kizárólagos sörforgalmazó a sportversenyeken, a food truckokról lehet kézműves sört is árulni, de azok alkoholtartalma nem haladhatja meg az 5 százalékot. A pécsi söröket minden helyszínen, így Budapesten és Balatonfüreden is árusítani fogják.

A FINA péntek délután közleményben reagált a sajtóhírekre. Azt írták, hogy a balatonfüredi helyszínen Dreher és Pilsner Urquell, a Városligetben Borsodi és Staropramen, a két Funzone területén a Duna Arénánál és a Margitszigeti Atlétikai Centrumnál az Aldiban az üzletház által forgalmazott sörmárkák kaphatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik