Sport
Katinka Hosszu (HUN) competes on Women's 1500 M Freestyle during the Meeting Amiens, FFN Golden Tour Camille-MUFFAT 2017, France, on April 28-30, 2017 - Photo Stephane Kempinaire / KMSP / DPPI

Wladár Sándor: Mi van, ha Hosszú Katinkát nem engedik indulni a világbajnokságon?

24.hu
24.hu

2017. 07. 12. 16:45

Korábban a témában:

A Sport Tv Mai helyzet című műsorának Wladár Sándor, 1980, Moszkva olimpiai bajnoka (200 hát) volt a vendége. A vezető témát természetesen Hosszú Katinka legutóbbi közleménye, majd a nem sokkal később általa létrehozott Profi Úszók Világszövetsége (GAPS – Global Association of Professional Swimmers) adta.

Wladár alapvetően pozitív fejleménynek gondolja, hogy Katinka azt szeretné, az úszás úgy általában a profizmus szintjére emelkedjen. Úgy véli, jogos igény, aki világszínvonalon teljesít az sok pénzt keressen, de a GAPS létrejötte felvet néhány kérdést.

Azért komplikált a kérdés, mert a FINA rendezi és pénzeli a világkupa és a világversenyeket. Jellemző az is, hogy amerikai sportoló nem csatlakozott Katinka kezdeményezéséhez, mert ott az egyetemi szabályzat kifejezetten tiltja a pénzdíjas versenyen való részvételt

– érvelt a kiváló hátúszó, aki szerint a vb után változhat a helyzet, és az eredményeknek is hatása lehet majd arra, hogyan reagál a FINA.

Debrecen, 2017. április 22.
A győztes Hosszú Katinka az 50 méteres hátúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017. április 22-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Hosszú Katinka: a csík húzza a repülőt
Olimpiai bajnokunk és edzője-férje sakknagymesterekre jellemző módon gondolkozik előre. Íme a Hosszú-közlemény valódi üzenete.

Nem tudom a FINA ezt a helyzetet hogyan tudja kezelni. Azt gondolom, hogy összehívnak egy közgyűlést, ahol ezt a kérdést a vb után megtárgyalják, majd döntenek. Nekem például olyan gondolataim vannak, hogy mi van abban a nem várt esetben, ha Katinkát a jövőben nem fogják meghívni világkupára? Vagy egy világbajnokságon nem engedik elindulni? Mert akár ez is lehet belőle

– vázolt egy esetleges, Hosszú Katinka szempontjából elég aggasztó válaszlépést a ma már állatorvosként praktizáló Wladár.

A Magyar Úszó Szövetség korábbi alelnöke, két aranyat és egy érmet biztosan vár. A legfényesebb érme(ke)t természetesen Hosszú Katinkától reméli. Kenderesitől meglepetésben bízik kétszáz pillangón, ahogy Milák Kristófot, Verrasztó Dávidot és Kapás Boglárkát is éremszerzésre esélyesnek tartja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.