Sport
Katinka Hosszu (HUN) competes on Women's 1500 M Freestyle during the Meeting Amiens, FFN Golden Tour Camille-MUFFAT 2017, France, on April 28-30, 2017 - Photo Stephane Kempinaire / KMSP / DPPI

Wladár Sándor: Mi van, ha Hosszú Katinkát nem engedik indulni a világbajnokságon?

24.hu
24.hu

2017. 07. 12. 16:45

Korábban a témában:

A Sport Tv Mai helyzet című műsorának Wladár Sándor, 1980, Moszkva olimpiai bajnoka (200 hát) volt a vendége. A vezető témát természetesen Hosszú Katinka legutóbbi közleménye, majd a nem sokkal később általa létrehozott Profi Úszók Világszövetsége (GAPS – Global Association of Professional Swimmers) adta.

Wladár alapvetően pozitív fejleménynek gondolja, hogy Katinka azt szeretné, az úszás úgy általában a profizmus szintjére emelkedjen. Úgy véli, jogos igény, aki világszínvonalon teljesít az sok pénzt keressen, de a GAPS létrejötte felvet néhány kérdést.

Azért komplikált a kérdés, mert a FINA rendezi és pénzeli a világkupa és a világversenyeket. Jellemző az is, hogy amerikai sportoló nem csatlakozott Katinka kezdeményezéséhez, mert ott az egyetemi szabályzat kifejezetten tiltja a pénzdíjas versenyen való részvételt

– érvelt a kiváló hátúszó, aki szerint a vb után változhat a helyzet, és az eredményeknek is hatása lehet majd arra, hogyan reagál a FINA.

Debrecen, 2017. április 22.
A győztes Hosszú Katinka az 50 méteres hátúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017. április 22-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Hosszú Katinka: a csík húzza a repülőt
Olimpiai bajnokunk és edzője-férje sakknagymesterekre jellemző módon gondolkozik előre. Íme a Hosszú-közlemény valódi üzenete.

Nem tudom a FINA ezt a helyzetet hogyan tudja kezelni. Azt gondolom, hogy összehívnak egy közgyűlést, ahol ezt a kérdést a vb után megtárgyalják, majd döntenek. Nekem például olyan gondolataim vannak, hogy mi van abban a nem várt esetben, ha Katinkát a jövőben nem fogják meghívni világkupára? Vagy egy világbajnokságon nem engedik elindulni? Mert akár ez is lehet belőle

– vázolt egy esetleges, Hosszú Katinka szempontjából elég aggasztó válaszlépést a ma már állatorvosként praktizáló Wladár.

A Magyar Úszó Szövetség korábbi alelnöke, két aranyat és egy érmet biztosan vár. A legfényesebb érme(ke)t természetesen Hosszú Katinkától reméli. Kenderesitől meglepetésben bízik kétszáz pillangón, ahogy Milák Kristófot, Verrasztó Dávidot és Kapás Boglárkát is éremszerzésre esélyesnek tartja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Vadnai Szabolcs/24.hu

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Kommentek

Fotó: Vadnai Szabolcs/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.