Sport

Szamarcidisz Kupa: Kanada után Montenegrót is legyőztük

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-re legyőzte Montenegrót az Athénban zajló felkészülési torna szombati játéknapján. A júliusi, budapesti világbajnokságra készülő magyarok így Kanada legyőzése után második mérkőzésüket is megnyerték, szombat délután Görögország lesz az ellenfél a harmadik fordulóban.

A vlv.hu tudósítása szerint 4-4-ig fej fej mellett haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A nagyszünet után a magyar válogatott ellépett riválisától, 8-4-ig nem volt válaszuk Montenegró legjobbjainak. Utána 8-6-ra még felzárkóztak ugyan, de ezzel el is lőtték a puskaporukat: Märcz Tamás szövetségi kapitány alakulata Decker Ádám góljával 9-6-ra módosított, egyértelművé téve a júliusi, budapesti világbajnokságra készülő magyarok magabiztos győzelmét.

Jó kemény meccs lett, szeretném is, ha a jövőben ilyen kemény, határozott játékot mutatnánk, s akár a sportszerűség határáig is elmenjenek a játékosok. Volt egy-két extra egyéni teljesítmény, amikkel elmentünk a harmadik negyedben. Ilyen nem mindig adódik, ez a Montenegró egy jó csapat, ma mi voltunk a jobbak, de a meccs velük a jövőben is mindig nagyon nehéz lesz.

– nyilatkozta a honlapnak Märcz Tamás.

Eredmény – Vízilabda, Szamarcidisz Kupa, 2. forduló

Magyarország-Montenegró 9:6 (2:3, 2:1, 4:0, 1:2)
Korábban:
Magyarország-Kanada 12-7 (2-3, 3-1, 3-2, 4-1)
Szombat este:
Görögország-Magyarország 20.00
Vasárnap:
Magyarország-Spanyolország 8.45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik