Sport

Akkorát kapott a pehelysúlyú bokszoló, hogy az agya is vérzett

Mesterséges kómában tartják Daniel Franco pehelysúlyú bokszolót, miután magyar idő szerint vasárnap hajnalban úgy megverték Iowában, hogy az agya is megsérült. A 25 éves ökölvívót azonnal meg kellett műteni, hogy a vérzést megállítsák a sportoló agyában, állapota azonban továbbra is kritikus, még az sem biztos, hogy teljesen felépül.

A José Haro elleni mérkőzésen a hatodik menetben látszott, hogy nem sok sót ehet meg a meccsen Franco, ekkor ugyanis már erősen szédelgett. Először a nyolcadik menet elején rogyott térdre, de a rászámolás elején fölkelt. Három perccel a menet vége előtt ismét padlót fogott a 25 éves ökölvívó, a játékvezető pedig véget vetett a mérkőzésnek.

Franco azonnal orvosi ellátásban részesült, de elsőre nem volt világos, hogy milyen komoly sérülésről is van szó, hiszen saját erőből felült még a ring melletti székre. Beszámolók szerint tudatában volt annak, mi történik körülötte, reagált a környezetére, de pár perc alatt kiderült, hogy nagy a baj és azonnal kórházba szállították, ahol műtéten esett át.

 

Az orvosok szerint a következő 48 órában dől el, hogy teljesen felépülhet-e valaha Franco. Nem tehetünk mást, minthogy imádkozunk érte, kérjük az ökölvívó közösséget, hogy ők is tegyenek így

– nyilatkozott Ray Chaparro, a bokszoló menedzsere.

A pehelysúlyú bokszoló először március 23-án kapott ki Cristopher Martintól karrierje során, utána azonban győzelemmel tért vissza májust 12-én, Francisco Augustin Suarezt ütötte ki az első menetben. Sikeres visszatérése után Haro azonban nagyon elverte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik