Sport

Elmaradt a Budapest Open legjobban várt csatája, Cseh László nagy hajrával nyert

A napokban rendezik a Duna Arénában a Budapest Opent, amelynek az egyik legjobb várt versenyszáma a női 400 gyors volt. Végül elmaradt a beharangozott Késely Ajna-Kapás Boglárka párharc. Késely utcahosszal nyerte így a nap első döntőjét, ideje: 4:10,65. Arról, hogy Kapás miért nem úszott kedvenc számában, nem érkezett hír.

Katinka bár már hazaérkezett Amerikából, de nem úszik, ellenben Késely Ajna nyakába ő akasztotta az aranyérmet.

Hosszú Katinka szerepei?

Az azért nehezen elképzelhető, hogy Michael Phelps aktív versenyző korában, komoly, nemzetközi felnőtt versenyen érmet adjon át saját válogatott társainak. Gyerekversenyen szokás persze, hogy egy-egy sztárt felkérnek díjátadásra, de nemzetközi felnőtt versenyen ez inkább szereptévesztésnek tűnik. Nyilván nem Katinka ötlete volt mindez, hanem a szövetség kérte fel, ergo nem is háromszoros olimpiai bajnoknőnket ostorozzuk ezzel.

Hanem azt, aki egyre inkább engedi őt túlnőni szerepén. Ő ugyanis úszónő, annak pedig kiváló. Neki első sorban azzal kell foglalkoznia, hogy tökéletes állapotban legyen ott és akkor, amikor leginkább szükséges.

További érdekesség, hogy a férfi 100 gyors első előfutamában Pulai Bence nem szokványos módon, szó szerint élt a freestyle lehetőségével és pillangón teljesítette a távot. 53,19-es idejével második lett futamában és kvalifikálta magát a döntőre.

200 pillangón Cseh László és Milák Kristóf szolgáltatta az izgalmat. Az első százon mégsem ők hanem Tekauer Márk fordult az élen. 150-nél még csak harmadik volt Cseh, aztán robbantott és 1:56.08-as idővel nyert, Milák és Tekauer előtt.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik