Sport

Babos maratoni csatában esett ki a Roland Garros nyitókörében

Babos Tímea egyesben már a nyitókörben búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos kedden a hazai közönség előtt szereplő Alizé Cornet-tól kapott ki három játszmában, 2 óra 35 perc alatt.

Remekül kezdett a magyar teniszező, mindössze két és fél perc játék után elvette riválisa adogatását, majd a sajátját hozva gyorsan brékelőnybe került. Ezt követően azonban Cornet – aki legjobbjaként 2015-ben nyolcaddöntős volt – sorozatban hat játékot nyert és 46 perc alatt szettelőnybe került. A második játszma rendkívül szoros játékot és rövidítést hozott, amelyben Babos bizonyult jobbnak, így következhetett a döntő szett.

A mindent eldöntő harmadik játszmában Babos azonnal elvesztette adogatását, a következő játékban azonban 40-0-ről fordítva visszavette azt. A soproni teniszező nem örülhetett sokáig, hiszen Cornet újra brékelt, innentől pedig nem adott esélyt Babosnak, aki már csak egy játékot tudott nyerni.

Babos párosban még érdekelt Párizsban: a cseh Andrea Hlavackova oldalán újra hazai játékosok ellen kell bizonyítania, Amandine Hesse és Tessah Andrianjafitrimo duójával találkozik társával.

Eredmény – Tenisz, Roland Garros, női egyes, 1. forduló

Alizé Cornet (francia)-Babos Tímea 6:2, 6:7 (5-7), 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik