Sport

Ezzel az ütéssel még Djokovic sem tudott mit kezdeni, inkább csak gratulált hozzá – videó

A kilencszeres győztes Rafael Nadal és Novak Djokovic is győzelemmel kezdte a Roland Garrost.

Rafael Nadal megérkezett Párizsba, hogy megcsinálja a decimát, azaz 10. alkalommal is megnyerje a Roland Garros. Persze odáig még hosszú út vezet, ennek volt az első állomása a hétfő délutáni mérkőzése a hazai közönség előtt játszó Benoit Paire ellen.

Az első szettet nagyon simán nyerte a negyedik helyen kiemelt spanyol, kétszer is elvette ellenfele adogatását, 25 perc alatt nyerte meg a játszmát 6-1-re. A második felvonás már közel sem volt ilyen volt ilyen sima, az első két szervagémjét bukta Nadal, 1-3-ról kapaszkodott és nyert aztán 6-4-re. A harmadik szett már csak formaság volt, Nadal azt is könnyedén nyerte. Robin Haase lesz a következő ellenfele.

Egy másik korábbi világelső, Novak Djokovic is korai mérkőzést játszott, a szerb Marcel Granollersszel mérkőzött meg. A szerb aztán 3-0-ra nyert, de a meccs igazán nagy érdekessége az a maratoni játék, amit a második szettben volt, amikor Granollers összesen nyolc játszmalabdát hárított. Ez sem volt elég azonban Djokovic ellen, aki utána rögtön kiszerválta a szettet, a harmadik játékrészt pedig már nagyon simán nyerte 6-2-re. Akkor meg egyébként volt a spanyolnak egy olyan ütése, amit után Djokovic lepacsizott vele.

Granollers félelmetesen jó ütése:

Eredmények – Roland Garros, 1. forduló

Djokovic (szerb, 2.) – Granollers (spanyol) 6-3, 6-4, 6-2

Nadal (spanyol, 4.) – Paire (francia) 6-1, 6-4, 6-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik