Sport

Szivós Mártonék nagy pofont kaptak

Meglepő eredményt hozott a Honvéd-Debrecen vízilabdabajnoki pénteken este. Ötgólos előnyről kapott ki a Honvéd.

Némileg már az is meglepetés volt a szezonban, hogy a Honvéd férfivízilabda-csapata nem jutott a magyar bajnokság felsőházába, azaz a legjobb nyolc csapat közé.

Az alsóházban viszont a legesélyesebbek a 9. hely megszerzésére, ennek alapján haladtak a középszakaszban is. Nem rossz a Honvéd kerete, és akkor finoman fogalmaztunk, érik a 9. hely, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergely mellett a csapat tagja a világbajnok Szivós Márton, és a magyar válogatottban még mindig szereplő és ott számításba vett kapus, Decker Attila is.

Éppen ezért volt óriási meglepetés, hogy pénteken, a 9-12. helyért vívott playoff első meccsén 7-2-ről és 8-3-ról kapott ki a Honvéd a Debrecen csapatától 12-11-re!

8-4 után a 2000-es születésű, korosztályos válogatott (egyébként óriási tehetség) Fekete Gergő három akciógólt lőtt, majd miután a vendégek lélektani fölénybe kerültek, a válogatottban szintén szereplő Lévai Márton védéseinek is köszönhetően megszerezték a három pontot.

Ennek csak a semleges drukkerek örülhetnek, hiszen igen izgalmas lesz a két csapat következő, mindent eldöntő meccse.

(Fotó: RacioNet-Honvéd/Facebook)

E.ON ob I, rájátszás, a 9-12. helyért

RacioNet-Honvéd-Debreceni VSE 11-12 (4-2, 4-1, 1-6, 2-3)
Gólszerzők: Szivós 3, Gyárfás 2, Borsós, Kiss B., Kalanovics, Irmes, Fejős, Shimizu, illetve Tóth P. 4, Fekete G. 3, Kállay 3, Szőke, Dienes

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 4-4.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik