Sport

Így mozdult el az orra a dunaújvárosi pólós lánynak

Meglehetősen harcos meccset vívott az UVSE és a Dunaújváros a női vízilabda LEN-kupa elődöntőjében.

Amint arról írtunk, az UVSE csapata jutott be a Tüskeuszodában zajló LEN-kupa négyes döntő fináléjába, miután 8-6-ra legyőzte a Dunaújváros csapatát.

A mérkőzés elején végig a tornát megrendező, tavalyi Euroliga-ezüstérmes UVSE járt előrébb, de a harmadik negyed végére visszajött a meccsbe az Újváros, a negyedik negyedben pedig 6-5-re átvette a vezetést.

Épp ennél az állásnál veszítette el egyik játékosát a csapat (a meccsen egyébként három játékosuk is kipontozódott), méghozzá egy sérülés miatt. Az UVSE támadott, Csabai Dóra pedig középen, centerpozícióban hátracsapott kezével, egyenesen eltalálva Ziegler Diána orrát.

A fiatal dunaújvárosi azonnal jelezte, hogy baj van, nem is tudott már visszamenni a vízbe, és sokáig úgy tűnt, el is tört.

Az alábbi felvételen 1:30-nál látható a jelenet, amelyből nehéz megítélni, szándékos vagy vétlen ütés volt Csabaié (de mindenképpen szabálytalannak látszik), mindenesetre a játékvezetők nem vették észre, a támadás során pedig egyenlített az UVSE.

Később egy reklamálás után elküldték Mihók Attila vezetőedzőt a kispadtól, a mérkőzés végére pedig ezt a lélektani előnyt kihasználta az UVSE.

A Dunaújváros aztán szombaton jelezte, az orr csak “elmozdult”, a játékos a bronzmeccsen orrvédőben vízbe is ugorhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik