Sport

“Ha valaki iszik, mint a gödény, ne bokszoljon”

Tavaly novemberben Szergej Kovaljov és Andre Ward Las Vegasban csapott össze a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) és a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címeiért.

Az orosz címvédő már a második menetben padlóra küldte ellenfelét egy szép kombináció után, Ward csak mosolygott az eset után.

Meglepetésre a mérkőzés végén is az amerikai ökölvívó örülhetett, hiszen a pontozók egyhangú pontozással hozták ki győztesnek.

Természetesen terveznek visszavágót, mégpedig június 17-én, hol máshol, mint Las Vegasban, a Mandalay Bay Resort and Casino hotelben.

A címvédés, vagy a címek visszaszerzésére irányuló meccs előtt persze már tapintható a feszültség, és a találkozóz felvezető minapi sajtótájékoztatón elkezdődött a szópárbaj. Az eddig még veretlen, 31 győzelemmel (15 KO) rendelkező amerikai bunyós edzője, Virgil Hunter például újságírói kérdésre elárulta, tudni véli, hogy az orosz ökölvívó nem veti meg a vodkát, és ennek köszönhető, hogy Kovalev (30/1/1) az utolsó két mérkőzésén már nem rendelkezett akkora átütő erővel, mint előtte, amikor 30 győzelméből 26 kiütéssel végződött.

Nem lehet inni. Hiába hiszi azt, hogy az nincs hatással a teljesítményére. Szerintem egyértelmű mindenki számára, hogy nem a túledzettség, vagy bármi más, hanem a túl sok vodka miatt kopott meg mostanság Kovalev. A profi bokszban tizenkét meneten át kell állni a sarat, ezért  nem kell csodálkozni, ha valaki iszik, mint a gödény és úgy áll ki oly Andre ellen, akkor kikap

– így az amerikai edzője amire  természetesen Kovalev azonnal reagált.

Vicces, amit Hunter mond, mert abból az következik, hogy részegen is padlóra tudtam küldeni, le tudtam győzni Wardot, csak a pontozók csalták el a végeredményt.  Egyébként természetesen nem igaz amit állít. Nem szoktam piálni, vigyázok az egészségemre

– véleményezte Kovalev az amerikai edző szavait.

Ha minden igaz, június 17-én, a második Kovalev-Ward mérkőzésen kiderül, kinek erősebb a szája és kinek a keze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik