Sport

Sztárbunyós lehet Madár következő ellenfele

erdei-zsolt(210x140)(3).jpg (erdei zsolt)
erdei-zsolt(210x140)(3).jpg (erdei zsolt)

Erdei Zsolt nem adja fel, igazi nagyágyúra fáj a foga. A veretlen Andre Ward lehet az ellenfél.

Profi ökölvívónk, Erdei Zsolt legutóbb március utolsó napján lépett a szorítóba. Akkor a bírok hathatós közreműködésének köszönhetően kikapott Denis Grachev-től. Konkrétan elcsalták a meccsét. Azóta Madár megalapította saját bokszegyesületét.

Ward eddig mindig ellenfele fölé nőtt
Fotó:AFP

Korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnokunk látszólag a visszavonulás hímes mezejére lépett, mégis most itt a hír: következő ellenfele egy igazi sztárbunyós lehet. A profiboksz.hu információja szerint Erdei talán utolsó esélye lehet az Andre Ward elleni meccs arra, hogy meghódítsa Amerikát. A 39 éves sportoló elmondta, minden vágya egy ilyen nagy mérkőzés, és tudja, hogy képes legyőzni Wardot.

A veretlen amerikainak 2012 óta nem volt mérkőzése, de jelenleg is ő a WBC nagyközépsúlyú bajnoka. Korábban olyan híres ökölvívókat is legyőzött, mint Edison Miranda, Mikkel Kessler, Arthur Abraham és Carl Froch. Amatőrként megnyerte a 2004-es athéni ötkarikás játékokat.

Ami biztató, Lou DiBella, Erdei menedzsere is megszólalt az ügyben. “Ward egy vállsérülés miatt kényszerült hosszabb pihenőre, de kihívókban így sem szűkölködik. Erdei reménykedik, hogy megkapja a lehetőséget és bebizonyíthatja, hogy még mindig számolni kell vele az élvonalban! Hogy a legjobb lehess, a legjobbat kell legyőznöd! Ward legyőzése ebbe a pozícióba repítheti!” – nyilatkozta a menedzser.

Névjegy

Andre Ward
Születési idő/hely: 1984 február 23, San Francisco, Kalifornia, Egyesült Államok
Magasság/súly: 183 cm/76 kg
Becenév: Isten fia
Mérlege: 26 mérkőzés, 26 győzelem (14 KO)
Eredményei: Amatőrként olimpiai bajnok (2004), profiként WBA nagyközépsúlyú bajnok, WBO nagyközépsúlyú bajnok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik