Sport

Lőrincz Viktor: Semmi sem adja vissza az elvett dobogót

Lőrincz Viktor emlékezetes módon fakadt sírva a Riói olimpián a német Denis Kudla elleni bronzmeccse után, lévén a mérkőzésvezető nemes egyszerűséggel elcsalta azt. Az egyik bíró utólag elismerte a csalást.

Ettől versenyzőnknek még nem virít a falán érem, ugyanakkor a Magyar Birkózó Szövetség csütörtökön átutalta Lőrincz Viktornak azt a tízmillió forintot, amely az olimpiai harmadik és ötödik helyezettek jutalmai közötti különbség. A szövetség már ősszel bejelentette, hogy bronzérmesnek tekinti a ceglédi sportolót, így saját forrásból kipótolja neki a jutalom összegét. Ez most megtörtént. A 24.hu ennek kapcsán kérdezte azt a Ceglédi VSE 90 kilogrammos sportolójától, érez-e bármiféle elégtételt?

Semmi sem adja vissza az elvett dobogót. A pénz sem, mert az ember verseny közben sosem arra gondol, hogy mennyi jutalmat kap győzelem esetén, vagy mennyit veszít, ha kikap. Ugyanakkor a szövetség részéről példaértékűnek és elismerésre méltónak tartom a gesztust. Nem csak beígérték, be is tartották, át is utalták a különbözetet. Ez nem lett volna kötelességük

– fogalmazott az április 28-án 27. születésnapját ünneplő birkózó, aki annak is örül, hogy szövetsége nemzetközi téren is lépett.

Az ellenem elkövetett csalás annak is köszönhető, hogy az utóbbi években rendkívül meggyengült a nemzetközi sportdiplomáciánk. A Nemzetközi Birkózó Szövetség bizottságaiban keresve is nehéz találni magyar sportvezetőt, így a lobbitevékenységünk is gyenge. Ezért is örülök, hogy az újjáalakult szövetség esetem kapcsán nemzetközi szinten is fellépett, és a sportdiplomácia terén is erőfeszítéseket tesz. Ennek a jelei már az U23-as Európa-bajnokság Szombathelyre hozatalában, Nenad Lalovic ügyvezető elnök megjelenésében is meglátszottak

– bízott a magyar birkózósportot elnyomó bírói ítéletek jövőbeli felszámolásában Lőrincz Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik