Sport

Rio 2016: beismerték, hogy elcsalták Lőrincz Viktor meccsét

Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW), szerb elnöke kemény kézzel utólag próbál rendet tenni a riói olimpia birkózó botrányai után és az ott szereplő bírák nyolcban százalékától megvált – írja a borsonline.hu.

A lap ennél is tovább megy. Megszólaltatta Péteri Lászlót, aki több megdöbbentő dolgot állít. A 2014-es év aranysípos magyar bírója az állítja, barátja, a Lőrincz Viktor elcsalt meccsén szőnyegelnöklő szlovén Sztaniszlav Sernek azt mesélte neki, hogy folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy a magyar ellen ítéljen.

Péteri a birkózó világ belső információiból úgy tudja, az olimpián két másik aranysípos, az amerikai Zachany Errett és a francia Regina Le Greit bejelentette, nem hajlandó több meccset vezetni,mert előre meghatározták nekik, hogy ki legyen a győztes.

Péteri azt állítja, az UWW orosz alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili mozgatja a háttérből a szálakat. Igen, ő az, aki az 1988-ban, a szöuli olimpián Komáromi Tibor saját bevallása szerint feltörölte vele a szőnyeget a döntőben és ő az, aki Rióban iszonyatos állat módon kétszer is megütötte az orosz birkózónőt, Inna Trazsukovát.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik