Sport
AppleMark

Szabó József: Hamis dolgokat állítottam Gyárfás Tamásról

24.hu
24.hu

2017. 04. 06. 16:52

Korábban a témában:

Az olimpiai bajnok Szabó József nemrég az interneten keresztül támadta Gyárfás Tamást több megalapozatlan, hamis váddal.

A Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét ért sérelmek miatt most közleményt adott ki a korábbi olimpikon, melyben elnézést kér Gyárfástól. A nyilatkozatot az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

Ezúton kijelentem, elismerem, hogy a 2016. év november hó 22-én az eredetileg a www.fullank.hu internetes oldalon megjelent, majd több sajtóorgánum által is átvett, velem készült interjúban a Gyárfás Tamással, mint a Magyar Úszó Szövetség – korábbi – elnökével kapcsolatban tett állításaim hamisak voltak, azok minden ténybeli alapot nélkülöztek.

Így – többek között – az általam megfogalmazottakkal szemben: nem felel meg a valóságnak, hogy Gyárfás Tamás a közel 24 éves elnöksége alatt fizetést kért, vagy kapott volna; valótlan, hogy Gyárfás Tamás bármikor is kitiltotta Széchy Tamást az uszodából; minden alapot nélkülöz, hogy Czene Attilának egy francia szponzor támogatása azért hiúsult meg, mert Gyárfás Tamás abból magának jutalékot kért volna; nem igaz, hogy Gyárfás Tamás valamikor is egy tízmilliós ajánlatot elutasított, mondván, hogy harminc millió alatt nem kell szponzor.

Az előadottakra figyelemmel, sajnálatomat fejezem ki, amiért az általam közölt valótlanságok Gyárfás Tamás becsületét, jó hírnevét sértették, és így hozzájárultam ahhoz a lejárató kampányhoz, amely ellene irányult. Mindezekre való tekintettel Gyárfás Tamástól ezúton is elnézést kérek!

A korábbi MÚSZ-elnök Szabó akkori interjúja után bejelentette, beperli az olimpiai bajnokot. Gyárfás az incidenst követően végül november 30-án távozott posztjáról.

A magyar úszást megrázó botránysorozatról itt olvashat bővebben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.