Sport

Erdei Zsolt áll elébe, az ökölvívók elnöke akar lenni

Egyre többen követelik a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökének, Csötönyi Sándornak a távozását, a leghangosabban Rácz Félix promóter. Csötönyi át is engedné az irányítást az amatőrök és a profik közt is világbajnok Erdei Zsoltnak, akivel szóban már meg is állapodtak. Madár hétfőn a Facebook-oldalán erősítette meg a szándékait: szívesen elvállalná a feladatot. Üzenetét teljes egészében közöljük most:

„Bizonyára Ti is tapasztaljátok, hogy a Magyar ökölvívás soha nem látott mélyponton van. Ennek számos oka lehet, amit mielőbb orvosolni szükséges annak érdekében, hogy szeretett sportágunk újra régi fényében tündökölhessen.

Az utóbbi hetekben meglepően sokan biztosítottatok arról, hogy teljes mellszélességgel mellettem álltok, amennyiben elvállalom a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztját. Ez a tény amellett hogy hihetetlen jó érzéssel tölt el, arra is ösztönzött, hogy átgondolva a kérdést elhatároztam magam és

szívesen állok elébe ennek a nemes és felelősségteljes feladatnak.

Akik ismernek engem, azok tudják, ez az elhatározás azt jelenti, hogy minden követ megmozgatva azon leszek, hogy a szakma, a klubok és edzők segítségével legjobb tudásom szerint, új, arra alkalmas szakmai és támogatói elnökséget, valós jogkörrel és felelősséggel felruházott edzői és etikai bizottságot felállítva tegyünk rendet a sportágunkban! Rengeteg dolgot kell együtt átgondolnunk és megoldanunk szakmai és erkölcsi szinten egyaránt. Ennek érdekében, elengedhetetlen a közös konzultációk sorozata, valamint a helyes út együttes kijelölése.

Valószínűleg arról is értesültetek, hogy a jelenlegi elnökkel megállapodtunk abban, hogy átadja az elnöki széket, mivel ő is ezt a lehetőséget látja a legjobb megoldásnak. Erre a megoldásra azonban a szövetség alapszabálya nem ad lehetőséget. Ezért ezt vagy egy összehívott rendkívüli közgyűlés keretein belül, vagy a soron következő éves közgyűlés napirendi pontjai közé felvetetve tudjuk elérni.

Számos olyan kérdés vagy inkább lehetőség lehet, amire nyilván mindenki kíváncsi. Ezért azt javaslom konzultáljunk és együtt oszlassuk el a kételyeket, és tegyünk meg mindent azért, hogy mielőbb elkezdhessük azt a munkát, ami valódi eredményeket, dicsőséget hoz sportágunknak.

Köszönöm a bizalmat!’ – írta Erdei Zsolt a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik