Sport

Bienerth Gusztáv egyenes párbeszédet folytatott Hosszú Katinkáékkal

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerdán a margitszigeti székházban találkozott az elmúlt év novemberében hétpontos nyilatkozatot megfogalmazó válogatott úszókkal – írja közleményében a MÚSZ.

Az összejövetelen megvitatták a felmerült problémákat, az újonnan megválasztott sportvezető mindent megtesz ezek megoldása érdekében.

Egy szolgáltató szövetségnek csakis az lehet a célja, hogy a válogatottak lehető legjobb felkészülését segítse elő. Mindannyian azért dolgozunk, hogy úszóink kiemelkedően eredményesen szerepeljenek az idei világbajnokságon, ezért is volt kiemelkedően hasznos és fontos ez a találkozó, amelyen mindvégig nyílt, egyenes párbeszéd zajlott

-nyilatkozta a találkozó után Bienerth Gusztáv.

November 21-én a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Financsek Gábor úszók, valamint Czakó Csaba és Shane Tusup edzők közös nyilatkozatban szólították fel Gyárfás Tamás akkori elnököt és a szövetség teljes vezetőségét a távozásra.

Hosszúék hét pontba foglalták kéréseiket, amelyek között az első egy olyan új vezetőség felállításának igénye volt, amely “hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására”.

Az úszók szövetségi kapitánya egyébként múlt hét óta Sós Csaba, aki Hargitay Andrást váltotta a poszton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik