Sport

Federer bekerült a panteonba minden idők legnagyobb sportolói mellé

A nemzetközi sajtó elragadtatottan írt arról, hogy Roger Federer ötszettes csatában legyőzte ősi riválisát, Rafael Nadalt az ausztrál nyílt teniszbajnokság vasárnapi döntőjében, ezzel elhódította 18. Grand Slam-trófeáját.

Svájc

Blick: Federer 18. Grand Slam-címével alighanem a svájci sporttörténelem legszebb fejezetét írta meg. A döntőben mumusát, Nadalt verte, méghozzá féléves kihagyás után. Ennek a tündérmesének nincs párja.

Basler Zeitung: Federer újra és újraalkotja saját magát, és remélhetőleg még sokáig teszi ezt. Annyi örömöt okoz neki a játék, hogy elképzelhetetlen, hogy mostanában visszavonul. Neki már nem kell bizonyítania semmit, mégis makacsul erre törekszik – és ettől lett nagy bajnok. Minden GS-serlegével egyre jobban bebetonozza magát a hősök közé. Ő a legnagyobb.

Ausztria

Kronen Zeitung: Micsoda zseni, micsoda ember!

Kurier: A király. A tenisz- (sport?)rajongók többsége számára emlékezetes marad az elmúlt két hét: a sporttörténelem egyik legnagyobb visszatérését láttuk.

Der Standard: Nagy bajnok, nagy szavak. Federer történelmet írt.

Franciaország

Le Figaro: A rekordgyűjtő egy szinten van Usain Bolttal, Michael Phelpsszel és Lionel Messivel.

L’Equipe: Federer már eddig is legenda volt, de 18. GS-sikerével bekerült a panteonba minden idők legnagyobb sportolói, azaz Muhammad Ali vagy Carl Lewis mellé. Vagy még náluk is nagyobb?

Spanyolország

La Vanguardia: Federer újra az Olümposzon. A vasárnapi finálé azon a szinten volt, amelyet megszoktunk ettől a két óriástól azóta, hogy először keresztezték egymást az útjaik 2004-ben Miamiban.

Anglia

The Guardian: Federer mindig is a legnagyobb akart lenni, a 17. Grand Slam-győzelme óta eltelt öt évben is. A 18. diadallal bebetonozta magát a csúcson, négy GS-címre növelve előnyét Rafael Nadal és Pete Sampras előtt.

The Independent: Sosem kellett volna kételkednünk benne. Öt évvel legutóbbi GS-serlege után a 35 éves Federer megszerzi a 18-adikat, rendkívüli pályafutása alighanem legnagyobb győzelmével.

Ausztrália

The Age: A döntő, amikor megállt az idő. Ez volt az Australian Open történetének legnagyobb döntője. A legjobb Australian Open csúcspontja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik