Sport

Minden idők egyik legnézettebb bokszmeccse jöhet áprilisban

Minden idők egyik legnagyobb közönséget vonzó ökölvívó-mérkőzése lehet a brit Anthony Joshua és az ukrán Volodimir Klicsko áprilisi összecsapása, amelyet a londoni Wembley Stadionban rendeznek meg, a tét pedig a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki öve.

A hipermodern stadionban a közlekedés kapacitása miatt általában 80 ezerben maximalizálják a nézők számát, azonban olyan jelentős az érdeklődés a meccsre, hogy ezt a polgármester különengedélyével 90 ezerre emelték.

Sadiq Khan polgármester arra kért, hogy hozzam el a legnagyobb mérkőzést a városba. Elégedett vagyok, hogy a brit boksztörténelem legnagyobb összecsapását rendezik majd a Wembley Stadionban

– mondta Eddie Hearn promóter.

A brit rekordot még 1939-ben állították fel, akkor szintén 90 ezer rajongó látta Len Harvey és Jock McAvoy találkozóját. Ez a szám világviszonylatban is a legmagasabbak között szerepel, a rekordot Julio Cesar Chavez és Greg Haugen mérkőzése tartja, amelyet 1993-ban 132 274 szurkoló tombolt végig a legendás Azték Stadionban.

A 27 éves, címvédő Joshua mind a 18 eddigi profi összecsapását KO-val nyerte.

A 40 éves Klicsko július 9-én, majd halasztást követően október 29-én csapott volna össze az őt tavaly legyőző brit Tyson Furyvel címmérkőzésük visszavágóján, de ellenfele lemondott a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) övéről, majd rossz mentális állapotára hivatkozva az ütközetről is. Később kiderült, hogy kokaint találtak a szervezetében. Az ukrán óriás december 10-én az ausztrál Lucas Browne-nal szállt volna szembe Hamburgban, az a meccs azért maradt el, mert bizonytalan volt, hogy a WBA címmérkőzésnek fogadja-e el.

Klicsko 1996-ban olimpiai bajnok volt, majd 68 profi meccséből 64-en győzött, ebből 54-szer nyert idő előtt, s három szervezetnél is világbajnok volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik