Sport

Az úszószövetség kompenzálni fogja a magyar klubokat

24.hu
24.hu

2017. 01. 15. 17:10

Korábban a témában:

Nem akar és nem is fog adósa maradni a Magyar Úszó Szövetség azoknak az egyesületeknek, illetve a klubok érintett versenyzőinek és edzőiknek, akik lemondani kényszerültek egy közelgő dubaji edzőtáborozásról. Egészen pontosan nem egyről, hanem kettőről. A lefújással kapcsolatban Dr. Bienerth Gusztáv, a MÚSZ újonnan megválasztott elnöke elmúlt csütörtöki bemutatkozó sajtótájékoztatóján csak annyit mondott, hogy „a kilenc nap múlva esedékes dubaji edzőtábor ellehetetlenült, mert nincs megfelelő vízfelület, ezért új szakmai javaslat készült a pótlására.”

Bejelentését kiegészítve, illetve a lehetséges megoldást vázolva nyilatkozott Dr. Sós Csaba, a MÚSZ szakmai alelnöke a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

„A meghiúsult dubaji edzőtáborozással egyenértékű lehetőséget az idő rövidsége miatt nem biztosíthatunk az egyesületeknek, a még rosszabb ugyanis akkor következne be, ha kapkodásba kezdenénk. A feladat azért sem egyszerű, mert két turnusban egy 50 fős, illetve egy annál valamivel kisebb létszámú küldöttség készült három-három hétre Dubajba.

Áthidaló megoldásként az javasoltam elnök úrnak, hogy minden érintett egyesületnek haladék nélkül biztosítsunk akkora összeget, amiből az elmaradt edzőtábor pótlásáról – jó feltételeket teremtve- maguk gondoskodhatnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem fog általános tetszést aratni, de a klubvezetők és az edzők többsége igen jó külföldi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, ami viszont megkönnyítheti a dolgukat. Bizonyára alakulnak majd 3-4 fős kiscsapatok, de az sem kizárt, hogy két vagy több egyesület – ahogy azt már nem egyszer megtették – összefog és közösen szervezik meg az utazást. A szövetség a későbbiekben arról is gondoskodni fog, hogy a szakosztályokat kompenzálni tudhassa a most ellehetetlenült, melegégövi edzőtáborért” – hangsúlyozta Dr. Sós Csaba.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy az első turnusban a különböző korosztályos válogatottak mellett a Jövő Bajnokai program 12-13 esztendős úszói keltek volna útra Dubajba, a másodikban viszont csak válogatott úszók és a mestereik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.