Sport

Kézi-vb: A csoportkörből mindenképp tovább kell jutnunk

Szerdán kora délután sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda-szövetség, melyen természetesen az este kezdődő franciaországi világbajnokság volt a középpontban. Marosi László alelnök így nyilatkozott az elvárásokról:

A magyar férfi kézilabda is olimpiai ciklusokban gondolkodik, így a fő cél a tokiói olimpiai részvétel. Ez a franciaországi világbajnokság egy részállomás. Rövid volt a felkészülés, de jól sikerült, a felkészülési tornákon eredményesen játszott a csapat. A vb-n már láthatunk olyan fiatalokat, akik a jövő meghatározó tagjai lehetnek, de persze a rutinosabb játékosok szerepe még meghatározó lesz. Két részre lehet bontani a vb-t, a csoportkörből mindenképpen tovább kell jutnunk. Utána jön az egyenes kieséses szakasz, ahol a tizenhat között igen komoly ellenfeleket kaphatunk.

A szövetségi kapitány, Xavier Sabaté azt mondta, nagy öröm számára, hogy a magyar gárdát irányíthatja, ő így látja az együttes esélyeit:

Nem volt sok időnk, de szerintem jó csapatunk van, fiatal és rutinos játékosok keveréke. Világos a cél, meccsről meccsre kell fejlődnünk. Először jussunk be a tizenhat közé. aztán meglátjuk. Látom az önbizalmat a csapaton, és én is hiszek a fiúkban, de reálisan kell nézni a dolgokat azok után, hogy honnan indultunk.

A keddi pihenőnap után délelőtt az Elektromos-csarnokban találkoztak a mieink. Videózás és egy másfél órás tréning után Ferihegyre mentek, ahonnan Párizson át elrepültek Rouen-ba, a C-csoport küzdelmeinek helyszínére.

A Magyar Kézilabda-szövetség a negyeddöntőbe jutást tűzte ki célul a csapat elé. A 25. férfi kézilabda-világbajnokságot január 11. és 29. között rendezik Franciaország nyolc városában.

A magyar válogatott pénteken Németország legjobbjai ellen játssza első meccsét, majd szombaton Horvátország következik, 16-án Chile, 18-án Szaúd-Arábia, 20-án pedig Fehéroroszország lesz az ellenfél. A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az 5–6. helyezettek az Elnöki Kupában folytatják a tornát.

A magyar válogatott vb-kerete:

Kapusok: FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő (Telekom Veszprém)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik