Sport

Bienerth Gusztáv: Nyitott vagyok az együttműködésre

Vasárnap kora délután Bienerth Gusztávot választották a Magyar Úszó Szövetség elnökének. A 62 éves sportvezető azt nyilatkozta az MTI-nek:

Sok teendőnk van, minden erőmmel azon leszek, hogy az előttünk álló világbajnokságot, Magyarország egyik legjelentősebb sporteseményét sikerrel vegyük. A vb a 2024-es budapesti olimpiai pályázat főpróbája. Dolgozni jöttem, remélem, a magyar úszósport családja minél előbb befogad. Nyitott vagyok az együttműködésre, szép feladatok állnak hazánk egyik legfontosabb, legsikeresebb sportága előtt. Köszönöm a támogatást, a csapatom munkáját. Biztos vagyok benne, hogy vezetésemmel sikerrel teljesítjük a feladatokat.

Bienerth, aki korábban a Magyar Labdarúgó-szövetségnél, illetve a Magyar Kézilabda-szövetségnél is dolgozott, hozzátette:

Három jelölt volt az elnöki posztra. Én kívülről jöttem, három évtizedes gyakorlatom van bonyolult és nagy sportszervezetek irányításában. Akik rám szavaztak, azok úgy gondolják, hogy talán megfelelő jelölt vagyok, hogy béke, együttműködés legyen, hogy az úszótársadalom együtt, közösen küzdjön a céljainkért.

A rendkívüli közgyűlésen 126-an szavaztak Bienerth Gusztávra (74 volt az érvényességi küszöb), aki így Gyárfás Tamás utódja lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik