Sport
Budapest, 2016. március 6.
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke a Tüske-uszoda ünnepélyes átadóján 2016. március 6-án. A főváros XI. kerületében, a Tüskecsarnok mellett felépült új, fedett uszodakomplexum egy 50 méteres, tízpályás versenymedencéből, valamint egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkező bemelegítő- és tanmedencéből áll, s egy 1000 fős lelátó is tartozik hozzá.
MTI Fotó: Marjai János

Még az is lehet, nem lesz új elnöke a Magyar Úszószövetségnek

24.hu
24.hu

2017. 01. 03. 13:13

Egyelőre, mert az alapszabály lehetőséget biztosít erre is. Mindez persze nem jelenti azt, hogy Gyárfás Tamás marad.
Korábban a témában:

Ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, melyen a legfontosabb napirendi pont a vasárnapi rendkívüli közgyűlés előkészítése volt. A korábbi közgyűlések levezető elnöke, a szövetség alapszabályának készítője, dr. Sándor Elek rövid tájékoztatást adott arról, hogy január 8-án milyen menetrend várható – számolt be a MÚSZ.

Az elnökségi ülésen kiderült:

  • Ha január 8-ai közgyűlésén azt a személyt választhatják meg MÚSZ elnökének, akire a megadott határidőn belül (2016. december 25.) jelölés érkezett – Bienerth Gusztáv (őt egy külön cikkben, részletesen is bemutattuk), Hornyák Viktor (neki már több vitája volt Gyárfással korábban, egyébként a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetője) és Tóth István (ő a szentendrei úszóklub szakosztály-elnöke) –, és a közgyűlésen megjelent küldöttek több mint 50 százalékának elnyeri a bizalmát.  Lehet ez 3, 2, 1.
  • De akár nulla is, ha az első, vagy a második körben senki sem kapja meg az ötven százalékot. Ekkor nincs elnök, mert a közgyűlésen új jelöltet sem lehet állítani. Ebben az esetben az elnökségnek harminc napon belüli időpontra, legkésőbb február 8-ig újabb rendkívüli közgyűlést kell összehívnia, és a jelölő bizottságnak új jelölteket állítania.
  • Ha a jelölő listára való kerüléskor csak egy jelölt kapja meg a szavazatok több mint ötven százalékát, akkor a közgyűlés róla szavaz, hogy bizalmat kap-e elnökként vagy sem. Ahhoz, hogy ez a személy lehessen a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a tagok több mint 50 százalékának igen szavazatát meg kell kapnia az elnöki tisztségért rendezett szavazáson. Amennyiben nem kapja meg, az új közgyűlés kiírásáról szóló rendelkezés lép érvénybe.
  • Az alapszabály értelmében személyi kérdésben akkor lehet titkos a szavazás, ha ezt bármely tag képviselője kezdeményezi, és a jelenlévők több mint ötven százaléka támogatja.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.