Sport

Hosszú Katinka tönkreverte a mezőnyt, újabb aranyérmet nyert

Hosszú Katinka eddig ellopta a show-t a windsori rövidpályás úszó-világbajnokságon, nyert már három aranyat és egy ezüstöt, amivel messze a legeredményesebb versenyzője a mezőnynek. És még több olyan száma is hátra van, amikben nagy esélyes, ilyen volt például a 200 méteres hátúszás is, ahol a második legjobb idővel jutott a döntőbe.

Hosszú címvédőként, egyben a szám világrekordereként (25 méteres medencében) várta a döntőt. Az ukrán Darina Zevina tűnt a mezőnyből a legveszélyesebbnek, ő jutott be a fináléba legjobb idővel. A táv egynegyedénél már Hosszú Katinka vezetett, féltávnál már közel egy másodperc volt az előnye. A végén már csak az volt a kérdés, megdönti-e a saját világrekordját, az nem sikerült,

de 2:00.79-cel így is toronymagasan nyerte meg a döntőt. Ez a negyedik vb-aranya Windsorban.

A második helyezett Zevina közel másfél másodpercet kapott Hosszútól. Az ausztrál Emily Seebohm lett a harmadik.

Ez volt egyébként Hosszú Katinka tizedik világbajnoki aranyérme 25 méteres medencében. A kilencedikkel már minden idők legeredményesebb női versenyzője lett rövidpályán, ez azonban összesen már a 18. érme volt, amivel szintén egyedüli csúcstartó. Az abszolút rekorder Ryan Lochte, neki 14 aranyérme van – lőtávolon belülre került az amerikai.

Hosszú egyébként nem sokkal a megnyert döntője után a legjobb idővel (57.53) jutott be a 100 vegyes döntőjébe, egy másodpercet adott a komplett mezőnynek. Nehéz elképzelni, hogy bárki is megszorongassa a fináléban. Verrasztó Evelyn a 13. lett 1:00.59-es idővel.

Ott volt a 800 gyors fináléjában is, ott a nyolcadik lett.

Földházi Dávid férfi 100 vegyesen, Lobanovszkij Maxim férfi 50 gyorson úszott a középdöntőben, előbbi a 15. (53.61), utóbbi a 11. (21.52) lett, így nem jutottak be a döntőbe. Lobanovszkij egyébként nyolc századdal maradt csak el a finálétól…

Eredmény – rövidpályás úszó-vb, női 200 hát

1. Hosszú Katinka 2:00.79

2. Darina Zevina (ukrán) 2:02.24

3. Emily Seebohm (ausztrál) 2:02.65

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik