Sport

Hargitay András: Egyértelműen Katinka viszi a prímet a vébén

Javában zajlik Kanadában az rövidpályás úszó-világbajnokság, ahol a magyar csapat eddig öt érmet szerzett: három aranyat, valamint egy-egy ezüstöt és bronzot. Két úszónk szállította ezeket az érmeket, Bernek Péteré a harmadik helyezés, az összes többi dobogós helyezés Hosszú Katinkáé aki a 25 méteres medencében rendezett vébék történetének legeredményesebb női versenyzője lett. És a harmadik versenynapon is érdekelt két fináléban.

Egyértelműen Katinka az, aki viszi a prímet. Illetve Bernek Péter, aki bronzérmes lett

– mondta Hargitay András szövetségi kapitány az M4 Sportnak a magyar csapat eddigi szerepléséről.

A szakember örült volna, ha például Kenderesi Tamás vagy Jakabos Zsuzsanna döntőbe jutott volna. De kellemes meglepetésként említette a 4×50-es mixváltót, amelyik a hetedik lett a fináléban,

Mindenképpen pozitív dolog Hargitay szerint, hogy sokan jobbat úsztak a besorolásuknál, vagy az eddigi legjobb idejüknél.

A fiatalok azért vannak kint, hogy tanuljanak, hogy érezzék a légkört és hogy találkozzanak azokkal a versenyzőkkel, akiket adott esetben a jövőben majd legyőznek. Azt is mondta, hogy ebben a sportágban mindenki tanul, Kenderesit hozta példaként, aki olimpiai bronzérmesként érkezett, ilyenkor mindenki őt akarja legyőzni. Neki is meg kell még tanulni kezelni ezt a helyzetet – igaz, neki saját bevallása szerint sem a rövidpálya a terepe.

A magyar csapat létszámáról (14 egyéni úszónk indult, plusz a váltók) azt mondta, hogy a magyar válogatott nem azért utazik el egy világeseményre, hogy 30. helyeket szerezzenek az úszóink. A fiataloknak szokniuk kell a légkört, a rutinosabbaknak viszont igenis döntőbe kell jutniuk a fő számaikban, ezt várják el tőlük. Csakhogy az úszás már csak egy olyan sportág, ami dinamikusan fejlődik, így ami korábban elég volt egy fináléhoz, az most már nem biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik