Sport

Úszó-vb: Hosszú Katinka jó eséllyel ismét oktathatja a mezőnyt

A jó magyar kezdés után a második napon is joggal reménykedhetünk több éremben a Windsorban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon. A magyar idő szerint szerda délutáni előfutamokban összesen nyolc úszónkért szoríthatunk Kanadában.

Először Telegdy Ádám ugrik majd medencében a 200 gyors nyolcadik előfutamában, őt követi Bernek Péter az utolsó előtti tizedikben. Utánuk érkezik majd Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsanna 100 gyorson. Jakabos a leadott nevezési idők alapján a legerősebb (14.) előfutamba került, míg Verrasztó a tizenegyedikben áll majd rajtkőre.

100 pillangón Kenderesi Tamásért szoríthatunk majd, igaz neki nem ez, hanem a 200 a fő száma. Az olimpiai bronzérmes sportoló ebben a számban eddig egy ezüstöt ért el, igaz, azt az idei magyar bajnokságon.

Legnagyobb esélye az éremre újfent Hosszú Katinkának van, aki 200 pillangón és 800 gyorson előbb a délutáni előfutamokban, 100 háton – és reméljük 200 pillangón –  pedig már az éjszakai fináléban lesz érdekelt.

200 pillangón korábban arany- és ezüstérmet is nyert rövipályás vb-n, így minden esélye megvan a jó szereplésre ezúttal is. 800 gyorson még 2005-ben állhatott fel a dobogó legalsó fokára a budapesti ifjúsági kontinensviadalon. A már biztos döntőjében, 100 háton az ötödik legjobb idővel jutott be.

200 pillangón a mindössze 15 éves Késely Ajna is elindul, aki ebben a számban tavaly aranyérmes volt a grúziai Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik