Sport

Úszó-vb: Hosszú Katinka két számban is a legjobb idővel jutott döntőbe

Magyar idő szerint kedden délután elkezdődött a windsori rövidpályás úszó világbajnokság.

400 méter gyorson szurkolhattunk az első magyar versenyzőnek: Márton Richárd a hatodik futamban állt rajtkőre és nyolcadikként csapott célba.

Bernek Péter is elindult ebben a számban, ő nevezett a legjobb idővel, így a négyes pályára kapott besorolást a nyolcadik futamban. Féltávnál az élen haladt a 24 éves úszó, végül 3:39.08-as idővel magabiztosan nyert, így a negyedik legjobbként jutott be a döntőbe.

Hosszú Katinka a 200 méteres gyorsúszás nyolcadik futamában állt rajtkőre. Féltávnál hét tizeddel vezetett az Iron Lady, aki végül 1:53.07-es idővel magabiztosan diadalmaskodott.

Jakabos Zsuzsanna is elindult ebben a számban, ő a harmadik helyen végzett a kilencedik futamban. 1:55.76-os ideje a kilencedik helyre volt elég, így épphogy lemaradt a fináléról.

A zsinórban harmadszor az év legjobb úszónőjének megválasztott sportoló a legjobb idővel jutott a fináléba. 400 vegyesen sem engedett senkit maga elé a 27 éves versenyző, aki több, mint négy másodperccel előzte meg a második Ella Eastint.

A férfiaknál Kenderesi Tamás 200 pillangón ugrott medencébe, a 19 éves úszó 1:53.32-as egyéni rekordot repesztett, ez a harmadik helyre volt elég ebben a futamban.

Verrasztó Dávid is rajthoz állt ebben a számban, de új egyéni csúcsa (1:53.42) sem volt elég a fináléra, ahogy Kenderesinek sem. Kenderesi a kilencedik, Verrasztó pedig a 10. helyen zárt összesítésben.

Férfi 100 háton Rasovszky Kristóf a 10., Telegdy Ádám pedig a 8. helyen ért célba futamában, előbbi versenyző a 39., utóbbi pedig a 19. helyen zárt ebben a számban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik