Sport

Hosszú Katinka zsinórban harmadszor lett a világ legjobb női úszója

A kedden rajtoló rövidpályás úszó-világbajnokság helyszínén, Winsdorban, a Ceasars Hotel Colosseum nevű rendezvénycsarnokában adták át a 2016-os év legjobb vizes sportolóinak járó díjakat.

A FINA egy előre meghatározott kritériumrendszer szerint dönti el, kik kapják az év sportolója elismerést. Úszásban az olimpiai eredmények, a világrekordok és a FINA Világkupa-sorozatában elért összetett helyezés, valamint a világranglistákon elért 1–5. hely számított a pontversenybe ebben az esztendőben.

Ezek alapján a hölgyeknél zsinórban harmadszor lett a legjobb Hosszú Katinka. Az Iron Lady az amerikai Katie Ledeckyt előzte meg. A férfiaknál Michael Phelps 2012 után másodszor nyert el a rangos elismerést.

Az edzőket is díjazták, így a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő férje és trénre, Shane Tusup is átvehetett egy díjat – írja a fina.org.

Katinka a Facebook-oldalán is beszámolt beszámolt rajongóinak a rangos elismeréstől.

Kicsit furcsa itt lenni, hiszen még nem fejeződött be az év, mindjárt kezdődik a rövipályás-vb

– kezdte nyilatkozatát Hosszú, majd így folytatta:

Nagy álmom vált valóra azzal, hogy olimpiai bajnok lettem. Mint tudjátok, szinte már mindent megnyertem, csak az olimpiai arany hiányzott. Rio egy különleges pillanat volt számomra. A jövő évi budapesti világbajnokságra is megvannak a céljaim, de ezeket inkább megtartom magamnak. De egy nagy show-t szeretnék csapni a saját közönségem előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik