Sport

Cseh Laci elárulta, most miért ne várjon tőle senki eredményt

 

Mint arról már beszámoltunk, a FINA-rendezvényen sorozatban harmadszor választották meg az év úszónőjének Hosszú Katinkát és férjét és egyben edzőjét, Shane Tusupot is díjazták, aki a legjobb úszónőt felkészítő tréner lett.

Kiderült, még egy magyar vendége volt a gálának. Cseh László igen illusztris társaságban beszélhetett pályafutásáról, illetve az úszósport jövőjéről.

Riói ezüstérmesünk mellett a négyszeres olimpiai bajnok amerikai gyorsúszó, Janet Evans, a szinkronúszás első férfi világbajnoka, Bill May, az óriás toronyugrás királya, a brit Gary Hunt,  a kanadai műugrás új csillaga, Meaghan Benfeito, valamint a FINA sportolói bizottságában a vízilabdázókat képviselői kanadai, az éveken át Egerben vízilabdázó Aaron Feltham válaszolt a feltett kérdésekre.

Világbajnokunk többek között arról beszélt, hogy pályafutása csúcspontjának továbbra is a pekingi olimpián szerzett három második helyét tartja.

Nekem azok megnyert ezüstök voltak, nem elvesztett aranyak, hiszen minden idők legnagyobbja, Michael Phelps végzett előttem. Számomra ő jelenti az inspirációt – mondhatom, hogy még most is, és jövőre is, függetlenül attól, hogy visszavonult. Az ő időeredményei jelentik azt a szintet, amit szeretnék túlszárnyalni, például jövőre, a budapesti világbajnokságon. Kár, hogy nem lesz már ott a medencében, tényleg nagyon fog hiányozni, de így is marad elég minőségi ellenfél

– árulta el Cseh a hallgatóságnak.

Bár Laci hétfő délelőtt a többiekkel együtt lement a vb helyszínéül szolgáló hokicsarnokba – ott állították fel az ideiglenes medencét –, és végigcsinálta a maga edzését, most nem legyintette meg a versenyezhetnék.

Két hónapot pihentem Rió után, egyszerűen nem lehet ennyi idő alatt olyan formába lendülni, hogy önmagamhoz méltó eredményeket érjek el most. Ezek a hónapok arról szólnak, hogy minél jobban ráhangolódjak az edzésekre, hiszen januártól újból nagyon keményen belecsapok, mert komoly céljaim vannak a budapesti vébén

– fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik