Sport

Vizes vb: Tovább gyűrűzik a kabalabotrány

A 2017-es vizes világbajnokság szervezői közleményükben jelezték, hogy Water Lilly és Water Willy helyett Lilinek és Lalinak hívják mostantól a viadal kabaláit.

A figurák tervezője, Tatai Tibor eredetileg Lilinek és Lalának keresztelte alkotásait, ezt azonban a szervezők felülírták, így lettek angolos nevek a befutók. Bol-dog után sikerült is még nagyobbat égniük a szervezőknek, hiszen a willy angol nyelvterületen péniszt jelent.

A kabala megalkotásánál fontos szempont volt, hogy magyar vonatkozású, vízhez kötődő, könnyen azonosítható, kedvelt állat vagy növényfaj képezze a koncepció alapját. A kabalák az egész világon ismert, de Magyarországra kiemelten jellemző vízililiomok, melyek a fenti elvek alapján a Water Lili és Water Lali nevet kapják

-írja közleményében a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nkft., elegánsan kikerülve azt a tényt, hogy első körben olyan nevet sikerült adni az egyik kabalának, mellyel több pajzán temék is forgalomba került már korábban.

Az ügyben a szerdán lemondott Gyárfás Tamás is megszólalt korábban, azt mondta, a MÚSZ-nak nincs köze a kabalák kiválasztásához vagy elnevezéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik