Sport

Kézilabda BL: Pocsék első félidő után kiütötte a Fradit a Vardar Szkopje

Vasárnap délután az FTC-Rail Cargo Hungaria a Vardar Szkopje együttesét fogadta a Bajnokok Ligája-csoportkör 5. fordulójában. Az első körben Macedóniában háromgólos félidei hátrány után harcolt ki bravúros döntetlent (27-27) a magyar bajnoki ezüstérmes.

3-1-re elhúzott a vendég együttes a találkozó elején, a 8. percben aztán emberhátrányból jött a szépítés: Danick Snelder villant beállóból.

10 perc sem telt el a meccsből, mikor Szekeres Klára nyakra ütés miatt megkapta második kettő perces kiállítását. Két perccel később pedig már 7-3-ra ment a Vardar, így Elek Gábor időt kért. A félidő derekára hatra duzzadt a vendégek előnye, semmi nem jött össze a Fradi-játékosoknak.

12-4-nél, 17 perc elteltével a hazai mester második idejét is kikérte, határozottabb védekezést, dinamikusabb támadásokat várt volna el tanítványaitól. Az első harminc perc után 12-21 állt az eredményjelzőn, fel volt tehát adva a lecke a Fradinak.

Két hazai góllal indul a második játékrész, Jovanka Radicsevics találata után azonban visszaállt a két együttes közti kilencgólos különbség. Nerea Pena duplája után sajnos nem sikerült tovább csökkenteni a hátrányt, sőt a Vardar talált be beállóból.

Öt perccel a vége előtt 13-mal mentek a vendégek, de a hazai szurkolók rigmusaitól volt hangos a csarnok. A mérkőzés Andrea Lekics hetedik góljával zárult, így 24-37-re nyert a Vardar Szkopje, mely továbbra is veretlen, és kilenc ponttal vezeti a B-csoportot. Az FTC elszenvedte első vereségét az aktuális kiírásban, így hét egységgel a második helyen áll a kvartettben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, végeredmény:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Vardar Szkopje 24-37 (12-21)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik