Sport

Drámai meccsen, bravúros pontszerzéssel indította a Fradi a női kézi-BL-t

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a legutóbbi bronzérmes macedón Vardar Szkopje otthonában kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörének B-csoportjában. A mérkőzés esélyese a hazai csapat volt, nem csak azért mert tele van világsztárokkal, hanem azért is, mert a zöld-fehérek nem életük formájában vannak. A magyar bajnokságban már a Győrtől és az Érdtől is vereséget szenvedtek.

Az első tíz percben fej-fej mellett haladt a két csapat (6-6), ebben az időszakban főleg Pena volt elemében, háromszor is Suslina kapujába talált. Kovacsics és Pena kiállítása miatt kettős emberelőnyben is volt a Vardar, de Snelder így is gólt tudott szerezni.

Az első játékrész utolsó tíz percének kezdetén Szucsánszki első góljával 11-11-re alakította, de egy újabb Fradi-kiállítás és Lacrabere-gól után elmentek két góllal (13-11). Hiába jött fel egy gólra Elek Gábor csapata, a félidő végét elrontotta, így 30 perc után 17-14 állt az eredményjelzőn.

Az első félidőben Penezic volt a legjobb szkopjei, ő öt gólig jutott, míg magyar részről Pena és Kovacsics egyaránt négyet szerzett.

A második 30 perc elején nem hagyta leszakítani magát a Fradi, igaz ehhez egy kis segítség is kellett. Herrem ugyanis emberelőnyben az üres kapu fölé dobta a labdát, ezt kihasználva pedig Szucsánszki és Lukács góljaival már 20-20 volt az állás.

A 19 éves Monori az első támadásából rögtön gólt szerzett Elek időkérése után (24-23), majd az utolsó tíz percre fordulva Pena kiegyenlített (24-24).

A hajrában a Szikorát váltó Bíró két Khmyrova-ziccert is fogott, de Monori két nagy lövőhelyzetet is elpuskázott. Hét perccel a vége előtt Szekerest küldték ki két percre, Szucsánszki gólt lőtt, a macedónok pedig eladták a labdát, így az emberhátrányos időszakot 1-0-ra nyerte a Fradi.

Az utolsó három percre egygólos magyar előnnyel vágtak neki a csapatok (26-27), majd két és fél tizenkét másodperccel a vége előtt Kovacsicsot állították ki, Snelder pedig kezdésnek lesáncolta Penezic átlövését. Hetven másodperc volt hátra, amikor Lacrabere hetesből 27-27-re változtatta az eredményt.

Emberhátrányban Hornyák lőtte fölé az utolsó zöld-fehér lehetőséget, az utolsó támadásnál a Vardar lehozta a kapust, de azonnal elvették tőlük, Szucsánszki pedig a saját térfeléről a kapufát találta el, így 27-27 lett a vége.

A csoportban még az orosz Asztrahanocska és a német HC Leipzig szerepel. Október 23-án a Fradi az oroszokat fogadja Dabason.

Eredmény – Kézilabda, női Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 1. forduló

Vardar Szkopje – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-27 (17-14)
a Fradi gólszerzői: 
Szucsánszki (8), Pena (7), Kovacsics (7), Lukács (3), Snelder (2), Monori (1), Hornyák (1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik