Sport

Majdnem elszórakozta BL-meccsét a Veszprém

A Telekom Veszprém a vártnál sokkal nehezebben, 30-29-re nyert a vendég dán Bjerringbro-Silkeborg csapata ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában, szombaton.

Az első gól ugyan a vendégeké volt, utána azonban Mirko Alilovic védéseinek köszönhetően könnyedén fordított az esélyesebb hazai gárda. Amíg bírták erővel a dánok, tartották minimális hátrányukat. A 20. perc táján a Veszprém még tudott pihent játékost becserélni, a Bjerringbro nem, így 12-10-ről pillanatok alatt 16-10-re lépett el a magyar bajnok. A vendégeken még az időkérés sem segített. A szünet előtti hajrában, emberelőnyben kicsit csökkentette a különbséget a Silkeborg.

A második félidő elején ismét a Veszprém akarata érvényesült, 21-15-nél, a 37. percben a vendégeknek rendezniük kellett soraikat.

Sorozatban négy góllal válaszolt a Bjerringbro, így a hazaiak is kénytelen voltak időt kérni. Innen állandósult a különbség, majd amikor újra Alilovic pillanatai következtek, 28-24-re módosult az állás. Nem adták fel a dánok, az utolsó perc előtt 29-28-ra jöttek fel. Időt kért Xavi Sabate vezetőedző, majd Nagy László betörés után volt eredményes, így a végén hiába talált be még egyszer a Silkeborg, otthon tartotta mindkét pontot a Veszprém.

Jövő vasárnap a vendég francia PSG elleni rangadó vár a magyar bajnokra. (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, 6. forduló, A csoport

Telekom Veszprém – Bjerringbro-Silkeborg (dán) 30-29 (17-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik